Byggarbetare död vid VM-arena i Qatar

Foto: TT
FOTBOLL

En byggarbetare har mist livet vid renoveringen av en blivande VM-arena i Qatar.

Det rör sig om en 40-årig brittisk man som ska ha fallit från hög höjd.

– Alla involverade i detta byggprojekt är förkrossade, skriver byggföretaget Besix.

Arbetsförhållanden i Qatar har varit under hård granskning sedan det blev klart att landet skulle få arrangera fotbolls-VM 2022. Säkerheten har ifrågasatts och tusentals människor uppges har mist livet under slavliknande förhållanden, även om Qatar, enligt AP, endast utannonserat fyra dödsfall.

Nu har en ny incident med dödlig utgång inträffat.

En 40-årig brittisk man har dött på en byggplats vid Khalifa International Stadium i huvudstaden Doha.

”De relevanta instanserna har underrättats och den bortgångnes familj är informerad om vad som hänt”, står det i ett uttalande som fortsätter:

”En överblickande undersökning av dödsorsaken har inletts”.

Ska ha fallit från hög höjd

Några detaljer runt händelseförloppet presenteras inte av de statliga myndigheterna. Byggnadsverksföretaget, Besix, delar dock med sig av desto mer information på sin hemsida.

Där framgår att britten ska ha fallit från hög höjd då en plattform av okänd anledning givit vika. Mannen hade full säkerhetsmundering på sig men oturligt nog ska selen ha skurits av i samband med fallet.

Nu återstår en undersökning runt vad det var som orsakade att selen skars av.

Arrangerar friidrotts-VM

Vårdpersonal samlades omgående på marken men mannens liv gick inte att rädda.

– Alla involverade i detta byggprojekt är förkrossade den här tragiska förlusten och vi vill uttrycka våra djupaste kondoleanser till offrets familj, vänner och kollegor, skrivet Besix.

Förutom fotbolls-VM 2022 ska även världsmästerskapet i friidrott 2019 arrangeras på Khalifa International Stadium som nu genomgår omfattande renoveringar.