Klart: Jordan Larsson lämnar Helsingborg

avPeO Larsson

FOTBOLL

En av de största fotbollstalangerna lämnar Sverige.

HIF har kommit överens med holländska klubben NEC Nijmegen om en övergång för Jordan Larsson.

– Jag vill tacka alla för tiden i Helsingborg. Jag kom hit som 17-åring och fick lära mig väldigt mycket. Tack till alla ledare och lagkamrater som gjort mig till en bättre spelare och människa. Stort tack till alla HIF-fans också, säger Jordan Larsson i ett pressmeddelande.

Uppgifterna om en flytt för Jordan Larsson, 19, läckte ut i går.

I dag bekräftar HIF att anfallaren gör samma resa som pappa Henrik Larsson gjorde 1993 – flyttar till Holland.

– Vi har under några säsonger haft nöjet att följa Jordans fotbollsutveckling. Nu när Jordan tagit beslutet att ta nästa steg i sin fotbollskarriär vill vi önska honom all lycka till och den dag han eventuellt väljer att vända tillbaka till Sverige skulle det vara fantastiskt att få se honom i vår tröja och på Olympia igen. Det tror jag inte bara jag utan alla helsingborgare vill se, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze till klubbens hemsida.

Gjort 18 mål

Jordan Larsson debuterade i allsvenskan som 17-åring och står noterad för 65 tävlingsmatcher för HIF, som åkte ur allsvenskan i höstas efter kvaldramat mot Halmstad.

Han har gjort 18 mål (varav sju kom 2016) och tolv assist.

Kontraktet med NEC Nijmegen gäller till juli 2020.

Larsson tränar med sin nya klubb redan under måndagen och i morgon, tisdag, följer han med laget på träningsläger till Marbella.

– Han är bara 19 år men har erfarenheten som krävs. Med oss får han chansen att utvecklas och vi är övertygade om att han kommer att lyckas med det, säger klubbens tekniske direktör Edwin de Kruijff till hemsidan.

Foto: BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM