Vännerna vill locka Ahmedhodzic till ryska ligan

MALMÖ. Rubin Kazan och Lokomotiv Moskva jagar Anel Ahmedhodzic, 22.

Mittbacken har sonderat österut.

– Jag har bra vänner som spelar där. Jag har hört att det är bra, säger han.

Under fredagen kunde Sportbladet avslöja att ryska topplagen Rubin Kazan och Lokomotiv Moskva är seriöst intresserade av Malmö FF:s mittback.

Enligt källorna ska klubbarna vara beredda att betala uppemot 70 miljoner kronor för Anel Ahmedhodzic som länge uppgetts vara nära en stortransfer till italienska Atalanta.

Efter 2–3-förlusten mot IFK Göteborg kommenterade den bosniske landslagsmannen för första gången uppgifterna om det ryska intresset.

– Det är rykten om varje land snart, haha. Jag spelar matcher och fokuserar på Malmö FF. 

Stressar situationen, att inget blivit klart än?

– Även om inget blir klart så har jag förhoppningsvis Champions League att se fram emot. Så det är ingen stress, jag tar det som det kommer.

Speltid viktigt

– Jag svarar på de här frågorna varje vecka. Det är en del av att vara fotbollsspelare. Jag vill till en bra klubb där jag får speltid, det är det viktiga för mig om jag ska flytta. Det är fullt fokus på Malmö just nu, säger Ahmedhodzic.

– Om det inte kommer in något tillräckligt bra – varför lämna när jag har det så bra här?

Vad tänker du generellt kring spel i ryska ligan?

– Jag har några bra vänner som spelar där så jag har fått höra lite om ligan. Jag har hört att det är bra.

– Det är en okej liga, inte topp fem. Vi får se vad som händer. Det är väl två veckor kvar innan fönstret stänger. Jag utesluter inget.

Sead Haksabanovic spelar ju i Rubin Kazan. Har han ringt dig?

– Vi har kontakt, säger han med ett leende.

Försöker han påverka dig?

– Inga kommentarer (skratt).

Avstängd mot Ludogorets

– Jag känner spelare i andra lag också. Denis (Hadzikadunic, tidigare Malmö FF och Trelleborg) spelar i Rostov, säger Ahmedhodzic.

23-åringen är avstängd i Malmö FF:s första match i playoffet till Champions Leagues gruppspel, hemma mot bulgariska Ludogorets på onsdag.

– Det är synd att jag är avstängd nästa. Vi får ladda om. Jag tror alla kommer vara arga, säger han efter den tunga, omdiskuterade och sena 2–3-förlusten mot IFK Göteborg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.