Publikskandal i Tyskland – match avbruten

En publikskandal avbröt matchen mellan Bochum och Borussia Mönchengladbach.

Linjedomaren Christian Gittelmann fick ett ölglas i huvudet.

– Detta är pinsamt och oacceptabelt, säger Bochums tränare Markus Gellhaus till Bild.

Borussia Mönchengladbach kopplade ett grepp om fredagens bortamatch mot Bochum efter mål av Alessane Pléa och Breel Embolo.

Matchen bröts dock med drygt 20 minuter kvar efter en situation där Bochums spelare och publik skrek på straff. Känslorna rann över för en åskådare som valde att kasta ett ölglas på linjedomaren Christian Gittelmann.

Domaren tog sig för bakhuvudet och satte sig på huk vid sidlinjen. Därefter gick flera Bochum-spelare snabbt fram till läktaren och ifrågasatte den kastande personens agerande. Bland annat sågs målvakten Manuel Riemann skrika och gestikulera argt mot den egna publiken.

Ber om ursäkt efter skandalen

Efter en stund gick spelarna av planen och en kvart senare stod det klart att de inte skulle spela mer. Borussia Mönchengladbachs spelare kom tillbaka till planen för att tacka sina tillresta supportrar och Bochums sportchef Sebastian Schindzielorz tvingades be om ursäkt.

– Först och främst måste vi be om ursäkt på alla sätt. Vi hoppas att det går bra för den drabbade linjemannen och att han återhämtar sig snabbt. Det är väldigt, väldigt olyckligt, säger Schindzielorz till Bild.

– Detta är pinsamt och oacceptabelt. Det är väldigt tråkigt att matchen inte kan avslutas på ett sportsligt sätt, säger Bochums tränare Markus Gellhaus.

Christian Gittelmann träffades av ett ölglas.
Christian Gittelmann träffades av ett ölglas.
Flera Bochum-spelare gick fram till publiken.
Flera Bochum-spelare gick fram till publiken.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.