Amoo showade mot krisande Blåvitt

Petad i derbyt mot Djurgården.

Efter det: tre poäng på två matcher. Akinkunmi Amoos succé fortsatte mot IFK Göteborg i Bajens 3–0-seger.

– En av de bästa matcherna för mig personligen, säger segerkreatören efter matchen.

Man kan ta lärdom av en petning, man kan revanschera sig, och sen kan man göra det Akinkunmi Amoo gjorde mot IFK Göteborg.

Mittfältaren tog vid där han slutade mot Varberg och ordnade på egen hand segern för sitt Hammarby när IFK Göteborg enkelt avfärdades på Tele2 arena.

Ett mål efter sex minuters spel och en assist på övertid i första halvlek blev det för Amoo som säger följande efter segern:

– Jag mår väldigt bra idag, är glad över mitt mål, min assist och alla fina passningar jag fick från mina lagkamrater. Vi jobbade hårt över hela planen.

Att ha blivit petad mot Djurgården tar Amoo med ro.

– Tränaren väljer de bästa spelarna, det är upp till oss alla att jobba hårt och förtjäna vår plats. Personligen hade jag en av mina bästa matcher i dag.

Gustav Ludwigson berömmer sin lagkamrats insats.

– Ett mål, en assist. Det kunde ha blivit mer. Det är kul för hans skull att han får spela igen efter att ha varit lite vid sidan om. Det är alltid kul när han lyssnar och tar in och jobbar på de sakerna som han behövt bli bättre på. Det visade han direkt, säger han.

I halvtid hade Discoverys expert Irma Zibanejad ett och annat att säga om nigerianens tidigare frånvaro.

– Jag blir nästan förbannad att han inte spelat på slutet. Om jag varit tränare i Hammarby hade Amoo varit en av de absolut första jag skriver upp, sa hon i Discoverys sändning.

Med 20 minuter kvar punkterade Vladimir Rodic matchen fullständigt när han med ett elegant, inläggsliknande avslut ställde Giannis Anestis i Blåvitt-målet.

IFK Göteborg chanslöst

För gästerna från västkusten fortsatte Stockholmsveckan på absolut sämsta tänkbara sätt. Förlust i klassikerderbyt mot AIK följdes upp med en minst sagt tam insats mot Hammarby - Mikael Stahres IFK Göteborg reser tillbaka med sex insläppta mål, endast ett gjort och en elfteplats som är allt annat än betryggande.

Avståndet till Degerfors på kvalplats är i skrivande stund endast fyra poäng.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.