Bojanic om Amoos straff: ”Hade tänkt ge den till Fenger”

Målfirande efter Amoos 4–3 mål.
Målfirande efter Amoos 4–3 mål.

Darijan Bojanic hade redan missat en straff och den tilltänkte förstastraffskytten hade burits ut på bår.

Då blev det rörigt inför Hammarbys och Akinkunmi Amoos tilläggstidsavgörande mot Östersund.

– Jag tänkte ge den till Mads Fenger, säger lagkapten Bojanic.

Med 20 minuter kvar av ordinarie tid och ställningen 2–3 så fick Darijan Bojanic kliva upp för att slå straff med chansen att kvittera.

Han drog den i undersidan av ribban och ut.

– Det var jobbigt. Det hade varit skönt att få kvitteringen och få jobba därifrån, säger Bojanic när hans straffmiss kommer på tal i den mixade zonen efter 4–3-segern mot Östersund.

För ja, straffmissen blev i slutändan inte kostsam.

Detta då Akinkunmi Amoo fullbordade Hammarbyvändningen på tilläggstid – när han hade desto mer lycka med sitt strafförsök.

”Jag litar på Fenger mest”

Det var dock inte självklart att han skulle ta den på förhand.

– Det blev lite kalabalik för det kändes som många var sugna, säger Bojanic och går igenom händelseförloppet:

– Mohanad (Jeahze) var sugen men jag tog bollen av honom direkt för att jag skulle ge den till Mads Fenger. Jag litar på Fenger mest. Sen sa Björn (Paulsen) att jag skulle ta den igen. Då tänkte jag ok. Sen kom ”Gurra” (Ludwigson) fram och sa att Amoo var jävligt sugen. Då till slut gav jag den till Amoo. Om han är så jävla sugen får han ta den. Jag pussade honom på pannan och sa lycka till.

Men du kände direkt att du inte skulle ta den igen utan hellre ge den till Mads Fenger?

– Jag tänkte i mitt huvud vem jag skulle ha gett straffen om inte jag själv skulle ta den, säger Bojanic, innan han får frågan om han skulle slå en straff igen om tillfället gavs.

– Nej, ta bort mig från straffar. Eller alltså, jag kommer ju alltid ställa upp om ingen annan vill. Men om Milos tycker någon är bättre får han välja den.

”Jag är aldrig nervös”

Gustav Ludwigson håller med om att det var lite rörigt inför tilläggstidsstraffavgörandet, som kom till efter en handssituation som man i Östersundslägret inte tyckte var straffkompatibel.

– Det var ju Astrit (Selmani) som var uppställd som straffskytt. När han inte var på planen var det lite diffust. Det fanns folk som ville ta den. Amoo var kanske den som var mest sugen. All cred till honom som vågade kliva fram och ta den, säger anfallaren.

Och Amoo gjorde det, enligt egen utsago, utan nerver.

– Jag? Nej. Jag är aldrig nervös. Det spelar ingen roll. Det som spelar roll är att jag håller mitt fokus och fortsätter vara stark. Det finns ingen plats för någon nervositet, säger matchhjälten.

Tränare Milos Milojevic var imponerad av tonåringens mod i stunden.

– Det var något av en ”growing up day” för Amoo. Han tog ett stort ansvar och man får inte glömma att han är född 02. Jag är jättenöjd att han gjorde mål. Men jag hade varit jättenöjd med hans insats även om han inte hade gjort det.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.