AIK-ilska efter Hammarbys straff: ”Jag fattar inte”

Tio minuter kvar av matchen.

Då tilldelades Hammarby straff – till AIK:s stora missnöje.

– Det ska vara 100 straffar i varje match om det där är straff, säger Hallbera Gísladóttir.

AIK kom ut som ett annat lag jämfört med den första halvleken och det kändes som att gästerna var nära att reducera på nytt efter att Hammarby gjort 3–1 med knappt 30 minuter kvar att spela.

Men någon ny reducering kom inte, i stället punkterade Emma Jansson matchen när hon gjorde 4–1 från straffpunkten med tio minuter kvar av ordinarie tid.

Av reprisbilderna att döma såg det ut som att Hammarbys Alice Carlsson fick en knuff i ryggen av AIK:s Hallbera Gísladóttir.

– Jag tycker den är tydlig, Madde slår den på första ytan där jag står och har en försvarare i ryggen, jag vill skarva den men får händer i ryggen. Jag tycker den är ganska solklar, säger Carlsson.

Allt annat än solkar, menar AIK.

– Jag fattar verkligen inte hur domaren kan döma straff. Det var ingen som ropade på straff, det är klart att det är lite kontakt, men då ska det vara 100 straffar i varje match om det där är straff. Det var dåligt tycker jag, säger Gísladóttir.

”Är bara skitbesviken”

AIK:s målvakt Milla-Maj Majasaari är också oförstående.

– Jätteoklar. Vi tycker inte alls att det skulle vara straff, den dödade matchen, säger hon.

4–1 till Hammarby, alltså.

– Båda har sina chanser, men Hammarby är vassare i sina chanser i dag. Men en bra laginsats, speciellt i andra halvlek när vi har press på dem, men tyvärr studsar inte bollen åt vårt håll i dag, säger Majasaari.

Gísladóttir:

– Jag är bara skitbesviken, jag tycker ändå det är en jämn match tills de gör 3–1. Då dör matchen lite.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.