”Jag är inte Ronaldo, Messi eller Mbappé”

UPPSALA. Han har spåtts bli allsvenskans stora genombrottsnamn den här säsongen.

Men under säsongsinledningen har Jacob Ondrejka fått sitta på bänken i tre raka matcher.

– Det är alltid kul när folk tror på en, men det kan också blir för mycket ibland, säger 19-åringen.

Följ ämnen i artikeln

Jacob Ondrejka gjorde succé under försäsongen och förde Elfsborg till semifinal i svenska cupen med tre mål på fem matcher. 

I allsvenskan fick han starta de fyra första matcherna, men bänkades sedan efter att ha gått poänglös. 

Men under sina inhopp har 19-åringen stått för ett mål och en assist.

Efter tre matcher utanför startelvan var Ondrejka tillbaka i den mot Sirius. 

– Det har varit nyttigt för mig att komma ut och landa lite i allt. Jag tror att det behövdes. Det har varit väldigt mycket kring just mig under försäsongen och i början av allsvenskan så jag tror att det har varit nyttigt för mig. Jag och Jimmy (Thelin) har haft en bra dialog om varför han bänkat mig. Jag har full förståelse för det, säger talangen.

Ondrejka startade mot Sirius efter att ha bänkats i tre matcher i följd.
Ondrejka startade mot Sirius efter att ha bänkats i tre matcher i följd.

”Hajpar upp för att ta ner en”

Ondrejka har hyllats och hajpats från flera olika håll. Bland annat spådde flera lagkamrater att han skulle få sitt genombrott inför den här säsongen och

förväntningarna har inte varit helt lätta att bära för 19-åringen.

– Det är alltid kul när folk tror på en, men det kan också blir för mycket ibland. När folk tror att man ska göra allt hela tiden, det går inte. Det är väl Ronaldo, Messi och Mbappé som klarar det. Jag är inte den spelaren än så länge, men jag hoppas jag kommer dit så småningom. Men det är klart att det har varit mycket, säger han och fortsätter: 

– Sedan är det också så att de hajpar upp en för att ta ner en igen så man får ha en balansgång där. Man får ta det lugnt och inte tänka på det för mycket så blir det väl bra till slut. 

Känner du att det har påverkat dig på planen? 

– Inte påverkat, men det är klart att vi är människor allihopa och det är klart att man tänker. Ibland går det ens väg, ibland inte. Det kan gå fort. Hade jag gjort två mål här i dag hade jag kanske blivit hajpad igen. Men jag försöker att bara göra det så bra som möjligt, sedan får vi se vart det tar mig.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.