Rosengård vann svenska cupen: ”Byggt upp häftig känsla”

MALMÖ/STOCKHOLM. Hon trodde inte att matchen skulle kännas så viktig.

Men när chansen att vinna svenska cupen kom var Olivia Schough en av spelarna som tog den.

– Jag kände inför finalen att jag verkligen ville vinna, säger Schough.

Följ ämnen i artikeln

I Häcken var det upprorsstämning efter finalen i svenska cupen.

Men Rosengårds spelare var förstås mer nöjda med att 2–1-målet under förlängningen blev godkänt. Laget firade länge och väl med hemmapubliken efter slutsignalen och Olivia Schough överraskade sig själv med sina känslor.

– Jag trodde inte jag skulle känna att den (cupfinalen) var så viktig men jag kände inför finalen att jag verkligen ville vinna, säger Schough och fortsätter:

– Vi har byggt upp en jäkligt häftig känsla mellan oss och Häcken och det blir bra matcher som man alltid vill vinna. Och inramningen var fantastisk i dag, det är mitt skönaste cupguld i karriären. Lätt.

Seger: ”Jag är jättestolt”

Hur ska ni fira den här titeln nu?

– Vi ska in i omklädningsrummet och ha det jäkligt kul. Sedan ska vi äta ihop och det blir nog något roligt.

Caroline Seger hade en skadekänning och spelade bara några minuter under förlängningen.

– Jag är jättestolt. Häcken är bättre första 20 minuterna men vi tar över, spelar bra fotboll och visar att vi är ett lag. Det är många spelare som är bidragande till vinsten och vi vinner rättvist, säger Seger.

Matchhjälten Stefanie Sanders var också lycklig över sitt mål som kom under tilläggstiden.

– Domaren sa att den var inne. Det var svårt att avgöra men domaren bestämde att den var inne, så det var mål, säger Sanders.

– Det är en bra känsla nu. Det var en lång match, jag tycker att vi borde ha avgjort efter 90 minuter.

”Konstigt om de inte reagerade”

Rosengårds spelare kommenterade också det avgörande målet som fick Häckens spelare och tränare att bli rasande på domarteamet.

– Det blir så när det blir avgörande beslut där domarna är involverade. Det är en final och det hade varit konstigt om de inte reagerade. Det är bara synd att domarna står i centrum så klart, säger Caroline Seger.

– Det är som det är. Jag har ingen aning hur det är, den kanske inte är inne. Men vi skulle ha haft en straff i slutet och det är offside på deras mål. Det är sånt som händer. Vad ska vi göra? Det jämnar ut sig hela tiden, så är det bara. Vi kan inte hjälpa att vi inte har bra nivå på domarna. Det är bara att skita i det och köra på, säger Olivia Schough.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.