Damlandslagets besked inför VM-kvalet: Alla är med

Uppdaterad 2022-04-12 | Publicerad 2022-04-11

GÖTEBORG. Sjukdomsoro i landslaget i går.

Under måndagen kom positiva besked.

Alla spelare kunde delta på sista träningen inför avgörandet mot Irland i VM-kvalet på tisdag.

Det svenska damlandslaget i fotboll, som ska spela VM-kval och mot Irland på tisdag i Göteborg, har haft utmaningar med sjukdom i truppen.

I söndags meddelade landslaget att Amanda Nildén, Fridolina Rolfö och Filippa Angeldahl hade sjukdomssymptom. Trion missade söndagens träning.

Dagen före match är läget är mycket bättre. Enligt ett pressmeddelande kan alla 26 spelare vara med och träna. Och efter träningen kunde förbundskapten Peter Gerhardsson konstatera att han kan välja det lag han vill till tisdagens möte med Irland.

– Alla var kvar, alla har kört fullt. Det känns väldigt bra. VI är 26 spelar här, vi får vara 23 i morgon, säger Peter Gerhardsson som inte ville gå in på hur sjuka trion varit.

– Jag vill inte gå in på det, påpekar han inför det avgörande kvalmötet.

Kosovare Asllani, som missade bortamatchen mot Irland, har återigen haft skadeproblem och var ett frågetecken mot Georgien. Då började hon på bänken, men kom in i halvtid.

– Jag spelade 45 senast, nu är jag startklar. Det är svårt att säga om det blir 90 minuter, men jag strävar mot det. Vi får se lite i morgon, men just nu känns det bra, säger hon.

Sverige kan med en poäng i tisdagens möte säkra en plats i VM-slutspelet i Australien och Nya Zeeland sommaren 2023.

Sverige vann den första matchen mot Irland på bortaplan med 0–1, efter att Louise Quinn stått för ett självmål.


Sverige-Irland VM-kval

När är Sverige-Irland: Matchen startar 18.30 på Gamla Ullevi.

Vilken kanal sänder Sverige-Irland: Matchen sänds i SVT 2 och SVT Play. Sändningen startar 18.15

Så går Sverige till fotbolls-VM: Sverige är obesegrat och utan poängförlust i VM-kvalet efter sex matcher. En poäng till behövs för att säkra en plats i fotbolls-VM 2023.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.