Jämför bortasektionen med koncentrationsläger

Publicerad 2022-04-21

Det råder stor irritation kring bortasektionen på norska Bodö/Glimts hemmaarena.

En supporter jämför den med ett fängelse, en annan med ett koncentrationsläger.

– Vi gick in på en arena som ser mer ut som Sachsenhausen än en fotbollsarena, säger Vålerenga-supportern Sebastian till NRK.

Vålerenga förlorade bortamatchen mot succélaget Bodö/Glimt med 1–5.

Men det är inte utklassningen som har blivit en stor snackis i efterhand – utan det är arenans bortasektion som har stulit fokuset.

Runt ståplatssektionen som det gästande lagets supportrar hänvisas till är det ett stort taggtrådsstängsel med ett täckande skynke bakom som gör att hemma- och bortafansen varken ska kunna se eller hamna i ett fysiskt bråk med varandra.

En lösning som några Vålerenga-supportrar har reagerat på.

”Ser mer ut som Sachsenhausen”

”Det saknade fältet vid Aspmyra (Bodö/Glimts arena) eller Guantanamo bay?”, twittrade Ole Kristian Sandvik, talesperson för den norska supporteralliansen, tillsammans med en bild på ståplatssektionen.

En annan supporter väljer att jämföra läktaren med ett koncentrationsläger.

– Vi gick in på en arena där det ser mer ut som Sachsenhausen än en fotbollsarena. Det är inget trevligt möte, säger Sebastian till NRK om supportrarnas vistelse på arenan.

Kommer att agera

Till NRK berättar Bodö/Glimts generaldirektör, Frode Thomassen, att efter samtal med Uefa, inför klubbens Europamatcher, sattes taggtråden upp. Han säger också att kritiken från Vålerengas-supportrar ska ha varit den första klubben fått och att de nu är redo att agera.

– Taggtråden är nog borta innan torsdagens cupmatch, säger Thomassen.

I kväll är det Vikings tur att gästa Bodö/Glimt i den norska cupen. Och förmodligen kommer alltså bortasektionen att göras om tills dess.