Hårda kritiken i halvtid: ”Måste bli byte”

Publicerad 2022-04-24

Underläge i halvtid.

Då var Discovery Plus-experterna inte nådiga i sin kritik mot Djurgårdens norrman Gustav Wikheim.

– Jag har stått här och blivit jävla förbannad, säger Alexander Axén.

Efter 44 händelsefattiga minuter nickade Nicolás Stefanelli in matchens första mål i slutet av första halvlek mot Djurgården.

Både AIK och Djurgården hade svårt att skapa målchanser och i halvtid var det framför allt Djurgårdens norske högerytter som kritiserades i Discovery Plus tv-studio.

– Jag tycker att AIK ska trycka mer på sin vänstersida för (Erick) Otieno har sånt övertag. Kolla på Wikheim här. Han går, han snubblar omkring lite, han kikar inte vad som finns bakom honom. Det ser inte ut som att han vill vara med i det defensiva arbetet. Där skulle jag ösa som tusan om jag var Bartosz Grzelak, säger experten Irma Helin Zibanejad.

Hård kritik mot Gustav Wikheim

Helin Zibanejads kollega Alexander Axén var ännu hårdare i sin dom.

– Hans styrka ska vara offensiven men han har inte varit bra offensivt. Då kan man inte fuska defensivt. Jag har stått här och blivit jävla förbannad för han bara går omkring och gör ingenting. Jobbar inte, försöker inte hjälpa till med något. Han bara går. Om man då är iskall framåt också håller det inte. Det måste bli byte i halvtid, annars fattar jag ingenting, säger Axén.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand kommenterade Gustav Wikheims insats i Discvoery Plus i halvtid.

– De överbelastar den kanten så han får försvara mycket. Men han har gjort några riktigt bra aktioner och någon sämre. Som många andra, säger Bergstrand.

Trots Axéns uppmaning till Djurgårdens tränare byttes inte Wikheim ut förrän efter en timmes spel. Djurgården förlorade sedan matchen med 1–0.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.