Scholes kritik mot Carrick: ”Hade skämts”

Publicerad 2021-11-24

Paul Scholes vädrade sina känslor inför Man Uniteds segermöte med Villarreal och klubben påstås ha kontaktat ännu ett tränaralternativ.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Följ ämnen

DAGENS SNACKIS

De senaste rapporterna kring Manchester United indikerar att Mauricio Pochettino blir svår att lösa från PSG mitt under säsong. Daily Mail skriver att Ernesto Valverde, som lämnade Barcelona i januari 2020, kan vara ett alternativ som interrimtränare fram till sommaren.

Fram tills dess får klubben nöja sig med Michael Carrick, som fick en flygande start under gårdagen efter 2–0 borta mot Villarreal i Champions League. Cristiano Ronaldo inledde målskyttet med tolv minuter kvar av matchen innan Jadon Sancho fastställde slutresultatet med sitt första mål för klubben.

Kort innan mötet hade en annan United-profil, Paul Scholes, varit oförstående till att Carrick är kvar som interrimtränare efter Ole Gunnar Solskjaer. Även övriga assisterande tränare, Kieran McKenna och Mike Phelan, fick sig en känga.

– Jag hade nästan skämts över att vara en del av ledarstaben nu, efter vad som hände Ole, säger Scholes i BT-studion.

– Att förbereda sig inför matchen ikväll... Jag tycker att alla borde lämnat, oavsett om de sparkades eller lämnade självmant. De var en del av Oles team, Ole lade över mycket av ansvaret på dem varje vecka inför matcherna. De har svikit klubben och spelarna lika mycket som Ole.

Carrick tar lätt på Scholes kritik och menar att han fick Solkjaers välsignelse att fortsätta.

– Det har så klart varit några känslosamma dagar. Den första personen jag pratade med efter att Ed (Woodward) frågat om jag kunde ta över rollen var Ole, för att nästan se vad han tyckte om det eftersom jag kände att det var rätt sak att göra, säger Michael Carrick.

– Ikväll handlade det inte om mig. Det handlade om att ta sig vidare ur gruppen. Jag är oerhört nöjd över att vi lyckades göra det.

DAGENS CITAT

– Detta gör ett lag så speciellt. Det är inte bara superstjärnor och de bästa utländska spelarna, som vi ju också har, utan en mix. Att ha talangfulla, ödmjuka killar från akademin, fulla av kvalitet och drömmar om att representera Chelsea på Stamford Bridge, ger ett starkt lag, säger Thomas Tuchel efter 4–0-segern mot Juventus.

Tränaren var lyrisk över att tre gamla Cobham-spelare hamnat i målprotokollet, Trevoh Chalobah, Reece James samt Callum Hudson-Odoi. Timo Werner fastställde sedan slutresultatet i hans första match sedan skadan mot Malmö FF.

Enda orosmolnet för Londonklubbens del var skadorna på Ben Chilwell och N’Golo Kanté.

DAGENS (OTIPPADE) SKADA

Leeds nyckelspelare Kalvin Phillips skadade huvudet i samband med ett fall... på en nattklubb i London där klubbens julfest hölls. Daily Mail rapporterar att mittfältaren behövde vård men att han deltog i tisdagens träning och väntas vara tillgänglig till mötet med Brighton på lördag.

Vill göra om fotbollen till mer som Super Bowl.

DAGENS FÖRSLAG

Senare i veckan kommer fotbollens förtroendevalda diskutera en eventuell förlängning av halvtidspausen från 15 till 25 minuter. Det är sydamerikanska organet CONMEBOL som levererat det potentiellt kontroversiella förslaget att förvandla fotbollen till något som liknar Super Bowl. Syftet är att kommersialisera idrotten ännu mer genom shower och uppträdanden mitt under matcher. Liksom 2009 väntas förslaget inte tas emot med öppna armar, hävdar Daily Mail.

John Fleck klarade sig bra från skadan.

DAGENS OTÄCKASTE

John Fleck verkar överlag må bra efter att ha kollapsat mitt under Sheffield Uniteds möte med Reading. Mittbacken fördes snabbt till sjukhus men ska ha varit vid medvetande och frågat om resultatet i 1–0-matchen.

– Han är i säkerhet, i goda händer och vi ber för honom att allt är okej, sa tränaren Slaviša Jokanović enligt Mirror.

Målvakten Robin Olsen spelade inte på grund av skada.