Kaos på mötet efter motionen

Infekterat i Bayern München

Juridikstudenten Michael Ott, 28, ville rädda Bayern Münchens själ.

Men hans motion om Qatar-samarbetet nådde aldrig omröstning på torsdagskvällens kaosartade årsmöte.

– Det här var det värsta jag varit med om, säger klubbikonen Uli Hoeness.

Tidigare i veckan rapporterade Sportbladets Simon Bank om den 28-årige juriststudenten Michael Otts försök att ”rädda Bayern Münchens själ”.

Han hade skickat in en motion till årsmötet, som hölls under torsdagskvällen, där han krävde att sponsoravtalet med Qatar Airways inte ska förlängas efter det löpt ut 2023.

På förhand lät det som att Ott hade ordentligt med stöd i ryggen, men frågan visade sig bli enormt infekterad på mötet som av Süddeutsche Zeitung utsände beskrevs som ”kaosartat”.

Vice president Dieter Mayer och förre stormålvakten Oliver Kahn (numera vd) ska vid upprepade tillfällen ha blivit högljutt utbuade.

Michael Otts motion togs heller aldrig upp för omröstning då den enligt Dieter Mayer saknade ”juridiskt stöd” för det.

Frågan ännu mer infekterad

När det beslutet i sin tur möttes av vrede och kallades odemokratiskt sade han:

– Det här handlar inte om demokrati, utan om att ansökan helt enkelt inte är juridiskt tillåten.

President Herbert Hainer försökte i sin tur lugna de ilska medlemmarna med en försäkran om att de ska ta hänsyn till medlemmarnas kritik mot Qatar-avtalet.

– Vi har inte ens varit i närheten av att diskutera en förlängning av avtalet. Precis som Qatar inte har bestämt om de ens vill fortsätta samarbeta med oss, sa han.

”Värsta någonsin”

När mötet stängde fick de kritiska medlemmarna lämna Audi-domen i besvikelse. Qatar-avtalet kommer, vad det verkar, fortsätta löpa till minst 2023.

Och frågan tycks bara vara ännu mer infekterad nu.

– Det här var det värsta klubb-eventet jag någonsin varit på, säger klubbikonen tillika före detta presidenten Uli Hoeness.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN