Man Uniteds plan för Rangnick förvirrar – ska knappt jobba

Publicerad 2022-04-06

Man Uniteds plan för Ralf Rangnick inkluderar knappt några arbetsdagar, Pep Guardiolas uppmanar till lugn efter utbrottet mot Angel Correa och en Burnley-spelare har dömts för rattfylla.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Följ ämnen

DAGENS SNACKIS

Manchester United planerar att ge Ralf Rangnick sex arbetsdagar i kommande rollen som konsult – i månaden. En del höjde på ögonbrynet åt att tysken anställdes som interrimtränare för att därefter kliva in i en sorts ”konsultroll”, ett kontrakt som sträcker sig över två år.

Enligt Daily Mail ska Rangnick inte vara inblandad i jakten på klubbens permanenta ersättare, något som antydes vara en av anledningarna till att 63-åringen ens anställdes i höstas. Totala arbetsbördan som ”konsult” blir i så fall endast 144 dagar.

Gällande Ole Gunnar Solskjaers ersättare verkar det fortfarande stå mellan Erik ten Hag och Mauricio Pochettino, där den sistnämnda har fler fans i omklädningsrummet enligt Manchester Evening News.

Rangnick kopplas å sin sida ihop med österrikiska landslaget – ett uppdrag han nog borde ha tid att kombinera med det i United.

Ralf Rangnick.

DAGENS TORKA

Mohamed Salah har inte gjort mål i öppet spel för Liverpool på sju matcher, totalt 631 minuter. Senaste fullträffen (ej straffar) kom den 19 februari mot Norwich. Liverpool klarade sig bra ändå borta mot Benfica och vann första mötet med 3–1.

Mohamed Salah.

DAGENS CITAT

– Jag fick en del tändare kastade på mig, förhoppningsvis hjälper det dem att sluta röka, säger Andy Robertson till BT efter Liverpools seger mot Benfica och tillägger att det gäller att ”se saker från den ljusa sidan”.

DAGENS UPPMANING

– Du är galen! uppges Pep Guardiola ha skrikit efter Angel Correa i slutsekunderna av Man Citys möte med Atlético Madrid (1–0).

The Mirror skriver att spanjoren nu uppmanar sina spelare att hålla känslorna i styr till returen borta i Madrid.

– Det kommer testa hur mogna vi är på ett bra sätt, säger Guardiola på presskonferensen efteråt.

DAGENS RUBRIK

Burnleys Dale Stephens har getts ett tolv månader långt körförbud som uppladdning inför en av lagets viktigaste matcher för säsongen. Mittfältaren, som väntas vara med i truppen mot Everton, stoppades den 15 mars av polis som letade efter stulna Range Rovers i området.

Stephens kunde bevisa att bilen han satt i var hans men en polisman kände lukten av alkohol och bad honom göra ett test. Det visade sig att spelaren nästan låg dubbelt över den tillåtna gränsen, rapporterar Daily Mail. Förutom ett års körförbud måste han även betala 3.334 pund i böter.

Dale Stephens tacklas av Southamptons Stuart Armstrong.