Allsvenskan i fotboll

Bojanic: ”Han har vårt fulla förtroende”

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Turerna kring Milos Milojevic har varit många.

För första gången bryter nu spelartruppen tystnaden kring läget.

– Han har vårt fulla förtroende, säger lagkapten Darijan Bojanic till Sportbladet.

Det var i går kväll som norska TV2 kunde berätta om spelet bakom Milos Milojevics eventuella övergång till Rosenborg. Hammarbytränaren tackade först nej, övertalades sedan att åka till Trondheim för ett möte men valde till slut att dra tillbaka sin jobbansökan efter att nåtts av uppgifter om en splittrad styrelse.

Hemma i Stockholm har de nu semesterlediga Hammarbyspelarna suttit och följt den mediala rapporteringen precis som alla andra.

Någon insyn har man inte haft, berättar Darijan Bojanic för Sportbladet.

– Vi har läst det alla andra också har gjort. Allt är mellan de inblandade (Milos Milojevic, Jesper Jansson och Rosenborg), sådana grejer sköts internt.

– Som jag har uppfattat det har Rosenborg varit intresserade och velat ha honom, vilket inte är så konstigt sett till vad vi presterat. Tränare är precis som spelare och har höga ambitioner att nå så högt som möjligt, man kan inte klandra honom för det, säger Bojanic.

Förstår du supportrarnas frustration och besvikelse?

– Absolut. Samtidigt måste man respektera ur vilken vinkel man ser det. Alla har ambitioner. I det här fallet är det klart att supportrarna blir frustrerade, men vi spelare tänker inte så. Det är den typen av bransch vi jobbar i. Blir han kvar så är ingen gladare än vi, det är inte så att någon har några ”hard feelings” mot honom, säger lagkaptenen som fortsatt känner förtroende för sin tränare:

– Han har vårt fulla förtroende med tanke på resultaten och vad vi har presterat på planen. Allt säger sig självt – vi är nöjda och litar på honom.

Darijan Bojanic vet inte hur hela affären kommer att sluta eller hur klubbledningen väljer att agera, men det finns ett tydligt önskemål.

– Det enda jag hoppas är att det löser sig. Det är bara bra för Hammarby om han får fortsätta, han har gjort det jävligt bra.

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är spelet bakom Milojevic-affären

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

Darijan Bojanic

Milos Milojevic

Jesper Jansson