Pontus Janssons JO-ärende avslutas

Publicerad 2024-07-09

Pontus Jansson, 33, JO-anmälde åklagare Henrik Nordquist för tre veckor sedan efter att förundersökningen enligt Malmö-stjärnan innehållit ”flera felaktigheter”

Nu har Justitieombudsmannen valt att inte inleda en utredning, det skriver Fotbollskanalen.

Följ ämnen
Malmö FF

Pontus Jansson var med i en chattgrupp med huliganer som uttryckte sig antisemitiskt. När förundersökningen blev offentlig kom det fram att den innehöll fel. I ett utdrag från chatten som var med i förundersökningen såg det ut som att Jansson skrattade åt ett antisemitiskt skämt.

Men för ungefär tre veckor sedan menade Pontus Jansson att förundersökningen innehöll stora felaktigheter och gjorde en JO-anmälan.

”Sanningen är att det finns flera konversationer som är långt ifrån de riktiga”, skrev Jansson på Instagram då.

Nu har JO Per Lennerbrant beslutat om att inte inleda en utredning vilket gör att ärendet är avslutat, skriver Fotbollskanalen.

"Jag har nyligen uttalat mig om det var godtagbart av en åklagare att ta med integritetskänsliga uppgifter om tredje man i ett förundersökningsprotokoll (se mitt beslut den 26 juni 2024, dnr 8057-2023). Beslutet finns på JO:s webbplats. Det finns därmed inte anledning för mig att inleda en utredning i detta ärende för att göra ytterligare uttalanden om den saken. Inte heller ger det som i övrigt har kommit fram tillräcklig anledning till någon åtgärd eller något uttalande från min sida. Det innebär att jag inte kommer att gå vidare med anmälan", står det i JO:s beslut, som Fotbollskanalen har tagit del av.