Landslagsspelarna om situationen i Manchester United: ”Har inga ord”

Publicerad 2024-07-10 13.40

Manchester Uniteds damlag flyttas in i baracker medan herrarna kallas för ”förstalaget”.

Nu reagerar de svenska landslagsspelarna på klubbens situation.

– Man blir bara ledsen, säger Tottenhamspelaren Matilda Vinberg, 21.

Följ ämnen

Manchester United satsar 670 miljoner kronor på att renovera träningsanläggningen. Under tiden flyttar klubbens damlag in i baracker under arbetet som kommer pågå hela sommaren.

Samtidigt har klubbens nya minoritetsägare Sir Jim Ratcliffe sagt att föreningen har tvingats fokusera på ”förstalaget” – alltså herrlaget enligt ägaren själv. Därmed har han inte haft tid med damlaget.

Något som får de svenska damlagsspelarna att reagera starkt.

– Jag är förvånad att det sker och speciellt i England som har varit framåt i utvecklingen. Man blir chockad, det är tråkigt, säger Matilda Vinberg.

– Det är aldrig kul att höra. Det är tråkigt att man ska behöva stå här om och om igen och säga samma saker. Man slutar aldrig bli förvånad. Det är jättetråkigt att det ska vara på det sättet, säger Brightonspelaren Julia Zigiotti Olme.

Matilda Vinberg

”Otroligt dålig kommentar”

Vad tycker du om det Ratcliffe har sagt?

– Otroligt dålig kommentar, man blir bara ledsen att det fortfarande kommenteras på det sättet. Att “förstalaget” är herrarna och inte både herrarna och damerna. Jag har inga ord, jag tycker det är bara att det är tråkigt, säger Vinberg och fortsätter:

– Att det är en ny ägare också som går in och säger så i kaoset. Sen samtidigt är jag inte förvånad att det är just i Manchester United. Känns som de har haft problem länge kring många grejer, säger hon.

”Tottenham har det bättre”

Flera av klubbens stjärnor, däribland landslagsmålvakten Mary Earps har sedan tidigare lämnat klubben.

– Det är en så stor klubb, de är bland de största klubbarna man känner till i England och att det är helt otroligt att det ska vara så. De är större än Tottenham och Tottenham har det bättre. De verkar ha det jobbigt där borta, säger Vinberg.

– Det är ju tråkigt att höra. Man vet inte exakt hur situationen har varit där men det känns ju, man blir inte jätteförvånad men det är också tråkigt att höra att det är så där, säger Hanna Bennison som nyligen lämnat engelska klubben Everton för Juventus.

Hanna Bennison