Zlatans order till United-junioren

Foto: TT
Axel Tuanzebe och Zlatan Ibrahimovic.

avMartin Tolén

FOTBOLL

Axel Tuanzebe förberedde sig för sin debut.

Då fick han order av Zlatan Ibrahimovic.

– Jag lyssnade på hans råd, säger 19-åringen.

Zlatan Ibrahimovic, 35, har vid upprepade tillfällen hyllats för sin förmåga att hjälpa de yngre förmågorna i Manchester United.

– Det första jag kan berätta är att han omringas av talangerna, de unga spelarna som Marcus Rashford och Luke Shaw, vid frukostbordet och måltiderna. Han vet vad han kan betyda för dem, sa managern José Mourinho tidigare under säsongen.

Och i går tog svensken det till ytterligare en nivå.

Zlatans order: Spela enkelt

I samband med att 19-årige Axel Tuanzebe förberedde sig för sin debut fick han ett par taktiska instruktioner av José Mourinho.

Men även Zlatan Ibrahimovic, som satt på bänken matchen igenom, lade sig i.

– Jag stod vid sidlinjen och väntade på att få komma in. Då hörde jag Zlatan bara säga: ”Håll det enkelt, spela enkelt”, så jag lyssnade på hans råd och bara väntade på min tur, säger Tuanzebe till MUTV.

Under säsongen har Ibrahimovic pekats ut som Marcus Rashfords store mentor.

– Det var så galet. Det är något jag drömt om sedan jag var en liten pojke och nu blev det verklighet. Jag är svävar på molnen just nu, jag skakar fortfarande. Jag kan knappt förstå vad som hände, säger Tuanzebe om debuten.

Kan bli tränare

Manchester United vann cupmötet mot Wigan med 4–0 – där även målvakten Joel Pereira fick debutera – och för Zlatan Ibrahimovic kan en tränarkarriär vänta efter den aktiva karriären.

– Zlatan drar redan nytta av José Mourinhos kunskap och planerar för sin framtid. José delar gärna med sig av sin kunskap och Ibra gillar idén på att bli tränare. Inte nu direkt, men han lär sig, plockar upp en del tankar och idéer och gillar tanken på Italien, sa en källa till The Sun i september.

ARTIKELN HANDLAR OM