Ekstrand bryter med Bristol City

avElvedin Basic

Foto: Bildbyrån

Transferfönstret är stängt i England.

Ändå valde Joel Ekstrand, 27, att bryta med Bristol City.

– Jag köper inte det de säger, jag har inte fått chansen här, säger Joel Ekstrand.

Redan i början på januari stod det klart att Joel Ekstrands dagar var räknade i Bristol City. Championship-klubben var ärliga och raka med att försvararen skulle leta sig vidare i karriären.

Men när fönstret stängde vid midnatt i England, stod svensken utan någon ny klubb.

Kom gratis – lämnar gratis

Svensken kom till Bristol City i september 2016 som bosman. Utebliven speltid och långa skadeperioder har gjort att Ekstrand bara har gjort två framträdanden för klubben.

Nu väljer Bristol City att bryta kontraktet med 27-åringen.

– Det blev varken som jag eller klubben tänkte sig. Tränaren gillade inte sättet jag spelade på trots att jag var nöjd med mina två matcher som jag fick spela. Jag fick ingen kallelse efter dem två matcherna mer, säger Joel Ekstrand när Sportbladet ringer upp.

”Engvall hämtade mina skor”

Svensken vilade i början av säsongen på grund av en korsbandsskada, och sedan blev han sjuk under några veckor. Men i stort sett har han varit tillgänglig men inte fått speltiden.

– Förutom att att jag har varit sjuk i ett par veckor har jag varit tillgänglig, men inte blivit uttagen, svårare än så är det inte, säger försvararen och fortsätter:

– Jag köper inte det de (klubben) säger, ”att jag har varit skadad”. För jag har varit tillgänglig under en längre tid nu. Jag tycker att jag har varit bra, men inte fått chansen i Bristol City.

Var det något kaos när du skulle tömma ditt skåp?

– Haha nej, jag skickade Gustav Engvall att hämta skorna åt mig. Nej, det var inget bråk eller kaos, men det var tråkigt att det blev som det blev.

Hur kommer det sig att du inte hittade någon ny klubb i januari?

– Vi har fört en dialog att jag skulle hitta en ny klubb, men jag har inte letat ny klubb sedan början av januari. Jag har bara varit inställd på att stanna här, förklarar 27-åringen.

Letar efter ny klubb

Nu är försvararen fri att söka sig vidare. Det behöver inte vara ett långsiktigt alternativ.

– Det är bara tre månader kvar av säsongen, jag letar inte bara efter en långsiktig lösning utan också en kortsiktig fram till sommaren.

Hur ser det ut för dig?

– Jag har intresse från hela Skandinavien, delar av Europa och Championship.

Öppnar du för en återkomst till allsvenskan?

– Jag prioriterar inte Sverige eller Skandinavien överhuvudtaget. Det finns klubbar från Sverige som har ringt, säger Joel Ekstrand och avslutar:

– Vi får se vad som händer i dagarna, jag vill ju lösa något nu snabbt.

ARTIKELN HANDLAR OM