Dyrt ”nyförvärv” ska rentvå Man City

Manchester City plockar in en advokat med veckolön på över fem miljoner kr, Alexander Isak ifrågasätts och Leeds jakt på en ny tränare fortsätter.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS: Man Citys ”nyförvärv”

Tabloiderna skojar friskt om Lord David Pannick (främst på grund av hans träffande efternamn) som ska försvara Manchester City. Klubben anklagas för att ha brutit mot fler än hundra punkter i Premier Leagues ekonomiska regelverk.

Lord Pannick är allt annat än billig. The Sun jämför hans lön med Kevin de Bruyne och Erling Haalands. 5,000 pund (ca 63,000 kronor) kostar advokaten – i timmen. Det innebär ett veckovist arvode på närmare 400,000 pund (5,1 miljoner kr).

Enligt Daily Mail vill flera konkurrenter i Premier League se Man City uteslutas ur ligan. Under gårdagen fick förre spelaren och numera Burnley-tränaren Vincent Kompany frågor om anklagelserna.

– Saken är inte ens värd att diskutera enligt mig. Jag tittar på det och himlar typ med ögonen. Jag är väldigt skeptiskt när folk börjar peka finger, säger Kompany som tillhörde klubben under den aktuella perioden, 2008–2019.

DAGENS KRITIK: Isak ”för klen”

Förre Premier League-spelaren Stan Collymore anser att Newcastle måste ersätta Callum Wilson och Alexander Isak i sommar. Målskyttet har avtagit för klubben under de senaste veckorna och Collymore är inte övertygad om att duon räcker till.

– De har båda sina kvaliteter men jag är inte säker på att någon av spelarna kan bära upp den ikoniska nummer nio-tröjan och göra tjugo plus mål per säsong, säger han till CaughtOffside enligt Chronicle Live.

– Särskilt Isak ser ut som typen som behöver spela bredvid någon annan. Han måste lägga på sig lite under sommaren också. Han ser lite för klen ut för tillfället för att kunna vara ensam striker i en liga som Premier League, ökänd för sin fysik.

DAGENS CITAT: Sharp sköt skarpt mot Wrexham

Billy Sharp, som stod för viktiga 2–1-målet i FA-cupreturen, riktade skarp kritik mot Wrexhams spelare efter matchen och hamnade dessutom i ordbråk med mittbacken Ben Tozer.

– Wrexham trodde att de redan var vidare, säger Sheffield United-spelaren till ITV efter 3–1-segern.

– Jag ogillade hur de hade ett öga på mötet med Tottenham redan inför matchen. De hade inte ens slagit oss än. De trodde antagligen att vi bara skulle lägga oss platta.

Nu blir det alltså Sheffield United som ställs mot Tottenham i nästa runda.

DAGENS FRÅGETECKEN: Qatars intresse i Man United

Att en qatarisk investeringsgrupp visar intresse för att köpa Manchester United dominerar de flesta rubrikerna under onsdagen.

Eftersom Qatar redan är majoritetsägare i Paris Saint Germain är det oklart om båda klubbarna i så fall kan delta i Champions League.

I övrigt finns ingen regel som säger att en part inte får äga två eller fler klubbar. Förutom Premier Leagues egen bestämmelse som lyder att en part endast får äga tio procent av en andra klubb som tillhör samma liga.

DAGENS AVSLÖJANDE: Dyches hemliga bonus

Skulle Sean Dyche rädda kvar Everton i Premier League väntar en saftig bonus på 3,5 miljoner pund (ca 44 miljoner kronor). Summan kan höjas beroende på hur bra klubben gör ifrån sig. Tränaren sitter just nu på ett 2,5-årigt kontrakt värt nära 63 miljoner kr per säsong.

DAGENS RYKTE: Iraola leder Leeds-racet

När Carlos Corberan skrev på ett nytt kontrakt med West Bromwich flyttades Leeds fokus till Madrid. Rayo Vallecanos tränare Andoni Iraola är nu favorit att ta över efter sparkade Jesse Marsch, rapporterar Daily Mail.

Ledningen har koll på några andra alternativ i fall även denna plan skulle gå i stöpet. Feyenoords Arne Slot är en av tränarna som tros finnas med på listan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.