Stort publiktryck – ingen oro på SvFF

Uppdaterad 2024-04-04 | Publicerad 2024-04-03

Zlatan Ibrahimovic ska tackas av på Friends arena den 8 juni.

Biljetterna till träningslandskampen mot Serbien går åt i en rasande fart.

– Jag är positivt överraskad, säger Svenska fotbollförbundets biljettansvarige Christoffer Lund.

Under tisdagsmorgonen släpptes biljetterna för allmänheten och fram emot kvällen hade över 17 000 sålts.

– Det är helt fantastiskt, säger Christoffer Lund.

Förväntar ni er slutsålt?

– Jag är positivt överraskad över att det var sånt här tryck i dag. Jag trodde att det var många som skulle köpa, men kanske inte att det skulle gå så här snabbt. Jag tror att vi kanske vet mer om någon vecka, men det ser uppenbarligen superbra ut.

Zlatan tackas av

Christoffer Lund tror att det stora publiktrycket beror både på att många vill se det ”nya” landslaget och att de vill se Zlatan Ibrahimovics avtackning.

En avtackning och hyllning som planeras just nu.

– Det filas ordentligt på den planen och att göra det så bra som möjligt. De som sköter det kommer göra det bra, det är jag övertygad om, säger herrlandslagschefen Stefan Pettersson.

Sägs vara impopulär

Zlatan Ibrahimovic har bosniska och kroatiska rötter.

När han var på plats i Belgrad för en match där Milan mötte Röda Stjärnan för drygt tre år sedan utsattes han för rasistiska glåpord. Något som fick Uefa att bötfälla Röda Stjärnan, som också bad om ursäkt till Ibrahimovic.

Serbiska medier, bland annat Republika, har även rapporterat om att svensken sägs vara impopulär i landet eftersom han inte var på plats på den tidigare vännen Sinisa Mihajlovics begravning.

”Lyssnat av”

Svenska fotbollförbundet finns ingen oro för att Ibrahimovic ska bli utbuad av bortasupportrarna när han tackas av.

– Det är vi inte oroliga för. Man kan aldrig skydda sig mot allting, så är det. Men jag tror att det är betydligt fler som kommer hylla och förstår vad han har betytt för svensk fotboll i stort, säger Stefan Pettersson och fortsätter:

– Det har vi naturligtvis lyssnat av en del med våra serbiska kollegor också. De är jättetaggade för att det ska bli avtackning då också. Man kan inte förekomma allt så klart, men vi får hoppas att det blir en jättebra dag för alla.

Svenska fotbollförbundet räknar med över tusen serbiska supportrar på den tilldelade bortasektionen.