Målvaktstavlan gav Hammarby drömstart

Publicerad 2023-06-09

Nahir Besara gav Hammarby ledningen mot BP.

Succémålvakten Filip Sidklev gjorde en tavla.

– Den tar jag på mig, säger Sidklev.

Hammarby fick en bra start på derbyt mot Brommapojkarna.

Den unge BP-målvakten Filip Sidklev, som har gjort succé i inledningen av allsvenskan, hade det tuffare.

18-åringen missbedömde ett distansskott från Nahir Besara som gick i mål.

Tavla av målvakten

Sidklev erkänner att han gjorde en tavla.

– Första målet är vad det är. Det är ett bra avslut som vobblar, men den tar jag på mig. Den är på mig. Men jag tycker att vi förtjänar lite mer i den här matchen, säger Sidklev.

Blir du ställd av studsen?

– Nahir har ett bra avslut och får en träff så att bollen vobblar. Sedan är mattan här vad den är. Men man ska inte ge några ursäkter. Det är jag som missbedömer var bollen ska komma. Det finns inget mer att säga egentligen.

Målskytten Nahir Besara skyddade Sidklev när han fick frågor om sitt mål.

– Det är inte värsta målet, jag vill inte att någon ska skriva om deras målvakt för han var fantastiskt bra. En så ung målvakt i svensk fotboll vill jag att vi ska skydda i stället för att skriva att det var en tabbe. Han gjorde en fantastisk match, men alla spelare gör misstag. Han gjorde ett och då blev det mål, säger Besara.

BP:s målvakt Filip Sidklev efter Hammarbys 1–0-mål.

”Det är tråkigt”

Brommapojkarna var nära att ta poäng efter tavlan.

– I sådana här sammanhang är det bara att ställa om direkt. Överlag tycker jag att jag gör en ganska bra match. Om man blir ställd av en sån grej kan det förstöra en hel match. Jag kopplar om ganska bra och vi tar oss tillbaka in i matchen men det räckte inte i dag, säger Sidklev.

Hammarby vann matchen efter ett sent avgörande. Ludvig Fritzson styrde in en kvittering i andra halvlek men i den fjärde tilläggsminuten avgjorde Jusef Erabi för Hammarby.

– Det är tråkigt hur det slutar. Jag tycker att vi stundtals spelar bra och skapar bra chanser. Sedan är det tråkiga mål vi släpper in, säger Filip Sidklev.

Följ ämnen i artikeln