Jordan Larsson nobbade pappa Henriks råd

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Jordan Larsson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jordan Larsson.

Flytten till Spartak Moskva har gett Jordan Larsson, 22, ett internationellt genombrott.

Hade pappa Henrik fått bestämma hade han aldrig kommit så långt.

– Han ville inte att jag skulle börja spela fotboll, säger Jordan Larsson.

Jordan Larsson och flickvännen Bianca Waller är hemma i Sverige när ryska ligan precis som i stort sett alla fotbollsligor världen över har fått ta paus på obestämd tid på grund av coronaviruset.

Anfallaren har sedan han lämnade IFK Norrköping förra sommaren gjort succé i storklubben Spartak Moskva med nio mål och två assist på 23 matcher i ligan, cupen och Europa League.

Under lördagen la klubben ut en videointervju med supporterfavoriten Larsson där han svarar öppet på tio frågor.

Berättar detaljerat om pappa

Bland annat berättar han om hur det var att växa upp med en världsstjärna i fotboll som pappa.

Vem inspirerar dig?

– Det är många människor, men ganska självklart har min pappa inspirerat mig mycket. Han är orsaken till att jag började spela fotboll när jag var yngre. Det gav mig passionen och drivet – drömmen att försöka bli lika bra som han. Inte bara på grund av fotbollen. Han är även en fantastisk pappa och en bra människa.

Vilket är viktigaste rådet du fått av din pappa?

– Han har alltid velat att jag ska vara stark mentalt. Om jag ska vara ärlig: när jag var yngre ville han inte att jag skulle spela fotboll. Han visste vilken press det skulle bli på mig eftersom jag var hans son. Men jag ville verkligen, verkligen bli fotbollsspelare och det såg han. Därför har han alltid försökt hjälpa mig att få ett starkt självförtroende. Han visste att det skulle bli många prövningar för mig inom fotbollen, säger Jordan Larsson i intervjun med Spartak Moskva.

Han avslöjar också att den mest minnesvärda gåva han fått har stark koppling till pappa Henriks framgångar.

Under Larssons tid i Barcelona 2004–2006 vann Henke spanska ligan två gånger och bidrog stort som inhoppare till segern i finalen mot Arsenal när Barça vann Champions League 2006.

Foto: Björn Lindgren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik och Jordan Larsson tillsammans i Helsingborg 2015.

Drömmer om Champions League

Champions League är ligan Jordan Larsson helst av allt drömmer om att vinna, säger han i videointervjun, och han har något som påminner honom om en spelare som vann den titeln hela fyra gånger.

– När jag var yngre fick jag ett par av Xavis skor. Han signerade dem och gav dem till mig personligen när min pappa spelade för Barcelona. Det är ett fantastiskt och galet minne som sitter kvar i detalj. 

Sportbladet avslöjade nyligen hur Jordan Larsson, Carl Starfelt och svensktrion Marcus Berg, Viktor Claesson och Kristoffer Olsson i Krasnodar kunde lämna Ryssland som nästan helt stängt ner gränserna via egna chartrade flygplan.

Preliminärt ska spelarna vara tillbaka i Ryssland för att börja träna i början av maj för att ligan ska kunna återupptas i slutet av maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE