Arsenal FC

KLART: Arteta ny tränare för Arsenal

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Fredrik Ljungbergs tid som Arsenaltränare är över.

Mikel Arteta, 37, är bekräftad som ny huvudtränare.

– Det är en stor ära, säger spanjoren till klubbens hemsida.

Ända sedan Unai Emery fick sparken i slutet på november har Arsenal letts av Fredrik Ljungberg. Men nu står det definitivt klart att svensken inte gör ”en Ole Gunnar Solskjaer” och blir kvar som permanent lösning.

Ny tränare blir i stället en annan före detta Arsenalmittfältare, Mikel Arteta.

– Det är här är en stor ära. Arsenal är en av de största klubbarna i världen. Vi behöver slåss om de största troféerna i världen och det har man gjort väldigt tydligt för mig i samtal med ägarna Stan och Josh Kroenke, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

Debut redan i morgon

Spanjoren kommer närmast från en roll som assisterande tränare i Manchester City. Innan dess gjorde han 150 matcher för Arsenal som spelare mellan åren 2011–2016 och vann bland annat två FA Cup-titlar.

Om Fredrik Ljungberg blir kvar i klubben är inte klart i nuläget. Klubben meddelar att tränarteamet runt Arteta kommer bli klart ”så snart som möjligt”. Hans insats som interrimtränare hyllas av klubbens ägare.

– Jag vill tacka Freddie Ljungberg för att han lett laget på ett skickligt sätt under de senaste tre veckorna. Han har hjälpt oss genom en svår period med stor professionalism, säger Josh Kroenke.

Arsenal spelar mot Everton i morgon. Men då styr fortfarande Ljungberg laget. Arteta påbörjar sitt arbete på söndag.

– Vi vet alla att det är mycket jobb som måste göras men jag är säker på att vi kommer göra det. Jag är tillräckligt mycket realist för att förstå att det inte kommer ske över natten men truppen har mycket talang och det finns många unga lovande spelare som kommer från akademin, säger Arteta.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

DOKUMENT: Maktspelet i Arsenal

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Arsenal FC

Premier League

Mikel Arteta

Fredrik Ljungberg