Allsvenskan i fotboll 2019

Sjunde krysset för Kalmar i Falkenberg

Av: 

TT

Kalmars brasse Rafinha, som gjorde sin första match från start, mot Falkenbergs Nsima Peter under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Falkenberg och Kalmar.
Kalmars brasse Rafinha, som gjorde sin första match från start, mot Falkenbergs Nsima Peter under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Falkenberg och Kalmar.

FOTBOLL

De kom till spel med en förhoppning om en hedersam våravslutning. Men mållöst och delad poäng mellan Falkenberg och Kalmar gör inget av lagen lyckliga.

Det var två lag som ville avsluta vårsäsongen med poäng och avancemang i tabellen.

Falkenberg hade inte vunnit en match sedan premiärsegern mot Örebro. Och Kalmar hade spelat tre raka matcher utan seger.

Smålänningarna kom till spel med ett decimerat manskap. Bland andra var Viktor Elm avstängd och Papa Diouf skadad.

Ställningskrig på mitten

Första halvlek blev ett ställningskrig på mittfältet, där Kalmar ofta hade kontroll på bollen. 63 procents bollinnehav talar sitt tydliga språk. Men Falkenberg fick till de vassaste lägena.

Bästa möjligheten var en dubbelchans i nionde minuten. Edi Sylisufaj sköt ett pressat skott från straffområdeslinjen som Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson lyckades tippa till hörna.

På hörnan landade bollen på Carl Johansson huvud, men nicken gick centimeter på fel sida om stolpen.

– Den går precis utanför. Det är klart det borde vara mål, säger han besviket till C More.

Kalmar lyckades få till flera halvchanser, inte minst efter långa inkast. Romaria satte huvudet till från distans på ett av dem, men bollen gick över.

Dirigerade manskapet

Kalmars dominans fortsatte in i andra halvlek och ofta pressade de hallänningarna långt upp på offensiv planhalva. Rutinerade Rasmus Elm dirigerade sitt manskap och försökte ibland slå långa genomskärare mot toppforwards.

Falkenberg hade ett ledningsmål inne i den 94:e minuten. Men efter diskussioner med linjemannen dömdes målet bort för offside. Så kampen om mittfältet förblev tillslut bara en kamp. Och matchen slutade mållöst och oavgjort.

Kalmar kunde notera sin sjunde oavgjorda match för säsongen, flest i hela serien. Frågan är om det inte var två förlorade poäng snarare än en vunnen.

Kräftgången fortsätter

För Falkenberg fortsätter kräftgången i botten. Efter premiärsegern mot Örebro förklarade John Björkengren kaxigt:

– Ingen ska tro att det går att komma hit och hämta hem tre lätta poäng.

Men premiären är den enda segern för Falkenberg hittills i serien. Och den nya hemmaarenan har visat sig vara allt annat än en hemmaborg. Ser man nyktert på det, så har Falkenberg på de senaste fem hemmamatcherna bara lyckats göra ett enda mål.

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Norrköping kan knappt spela fotboll på gräs

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2019

Allsvenskan i fotboll

Kalmar FF

Falkenbergs FF