SvFF permitterar

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Janne Andersson
Foto: TT
Janne Andersson

Många klubbar har gjort det.

Nu korttidspermitterar även Svenska fotbollförbundet personal – inklusive förbundskaptenerna Janne Andersson och Peter Gerhardssson.

– Vi har ett ansvar att göra vad vi kan, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Från och med fjortonde april till sista maj kommer 90 anställda på Svenska fotbollförbundet, SvFF, att korttidspermitteras med anledning av coronaviruset. Bland andra herr- och damlandslagets förbundskaptener Janne Andersson och Peter Gerhardsson.

– Vi har ett ansvar att göra vad vi kan, och göra det i tid, för att skydda vår verksamhet långsiktigt i en mycket osäker och utmanande situation. Vi vet ju faktiskt inte hur länge den kommer att vara, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand och fortsätter.

– Det är naturligtvis något vi helst skulle slippa, men i rådande läge är det en nödvändig och viktig åtgärd som också känns rimlig gentemot våra otroligt lojala och engagerade medarbetare.

Utsträckningen av permitteringen skiljer sig för de 90 anställda, arbetstiden minskas med antingen 20, 40 eller 60 procent. Om en anställd bara jobbar 40 procent får klubben ett bidrag från staten till den anställdes lön på maximalt 26 000 kronor i månaden.

Publicerad:

LÄS VIDARE