Irma Helin slutar: ”Jättetufft beslut”

Irma Helin, 25, avslutar sin fotbollskarriär.

Samtidigt förlänger hon sitt kontrakt med Discovery för att jobba som expert under deras allsvenska sändningar.

–  Det har varit ett jättetufft beslut, säger hon till Expressen.

Irma Helin gjorde rekordtidigdebut i damallsvenskan för Djurgården som 15-åring 2010.

Totalt blev det tio säsonger i svensk elitfotboll för Helin som hann med att vinna ett SM-guld med Linköping 2017 och också spela en landskamp för Sverige.

Men efter en sista säsong i Djurgården i år sätter en knäskada definitivt stopp för vidare spel.

– Det har varit ett jättetufft beslut. Jag har haft ett knä i snart tre år som inte vill ge med sig, och det har varit oerhört smärtsamt att gå ut och ha ont i stort sett varje dag, säger Helin i en intervju med Expressen.

”Väldigt trygga i varandra”

I stället kommer hon nu satsa vidare på det spår hon redan börjat, expert i Discoverys fotbollssändningar. Helin har skrivit ett nytt kontrakt med kanalen.

– Jag har gjort det hela året och alltid när jag var liten har jag alltid tänkt att när jag är färdig med min fotbollskarriär vill jag fortsätta jobba med fotboll. Och att få göra det på det här viset känns extremt kul och något jag verkligen ser fram emot att fortsätta med, säger Helin.

Det innebär att hon när fotbollssäsongen drar igång kommer behöva flytta hem till Sverige från pojkvännen, NHL-stjärnan Mika Zibanejad, i New York. Ett relativt litet problem menar hon då säsongerna ändå överlappar ganska lite. Särskilt om Rangers skulle missa slutspel.

– Vad gör en månad extra om tusen år. Vi är väldigt trygga i varandra, vi vet vad vi vill båda två. Med vår relation, som vi vill väldigt mycket med, men också våra karriärer. Så jag tycker att vi är duktiga på att sätta varandra främst och bara vilja att det ska gå bra. Det kommer man längst med, i både kärlek och karriär, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.