”En match som båda nog helst hade sluppit”

avTT

Publicerad:

Efter förlusten mot Nederländerna i semifinalen ställs Sverige mot England i VM:s bronsmatch.

– En tuff match som båda lagen nog helst hade sluppit, säger Englands mittfältare Jade Moore.

Sverige drömde om en VM-final. Men Nederländerna var starkast i förlängningsdramat sent, vann med 1–0 och möter USA i söndagens final. För Blågult väntar i stället England i lördagens bronsmatch i Nice.

England förlorade sin semifinal med 1–2 mot den regerande världsmästaren på tisdagen. Mittfältaren Jade Moore tror på en jämn kamp i medaljmötet med Sverige på den franska Rivieran.

Foto: Elsa / Getty Images Europe
Karen Carney och Jade Moore

– Det blir tufft. De är en annan typ av grupp, och spelar på ett annorlunda sätt. Ett europeiskt lag som är starkt fysiskt och fyllt av energi. De kommer utmana oss på samma sätt som andra europeiska lag. En tuff match som båda lagen nog helst hade sluppit, säger Readingmittfältaren.

”Här för att inspirera”

Englands spelare var bedrövade efter semifinalförlusten sedan lagkaptenen Steph Houghton missat en straff i slutminuterna och att hennes mittbackskollega Millie Bright fick två gula kort och därmed är avstängd i bronsmatchen mot Sverige.

Trots rådande sinnestämning poängterar Moore, som även var med i det engelska laget som tog brons vid VM i Kanada för fyra år sedan, vikten av att återvända till England med en medalj.

– Vi är här för att inspirera kommande generationer och skapa en snöbollseffekt för damfotbollens skull. Vi vill inspirera som lejoninnor (landslagets smeknamn), och det tycker jag att vi har gjort. Förhoppningsvis kan vi omgruppera, resa oss och få med oss en medalj hem.

Publicerad: