Varningen till Liverpoolfansen inför CL-premiären

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det finns enklare premiärer än ett bortamöte på San Paolo i Neapel.

Inte bara för spelarna på planen.

De Liverpoolfans som planerar åka för att se tisdagens match mot Napoli avråds bland annat vistas bland allmänheten med klubbens färger.

Det är Liverpool själva som skickat ut en varning till sina supportrar inför tisdagens Champions League-premiär. Det skriver The Telegraph.

Klubben har tillsammans med brittisk polis bland annat avrått fansen som åker från att lämna sina hotell i samband med något annat än själva matchen och att inte bära klubbens färger i allmänheten. Bortasupportrarna avråds även från att ta sig till arenan på egen hand, utan i stället använda abonnerade bussar från hotell till arena.

San Paolo inför Napoli Liverpool förra säsongen
Foto: Francesco Pecoraro / Getty Images Europe
San Paolo inför Napoli Liverpool förra säsongen

Incidenter förra året

Liknande varning skickades ut inför mötet mellan lagen förra hösten, då de också möttes i gruppspelet. Då inträffade ett flertal incidenter utanför matcharenan där Liverpoolfans enligt Telegraph attackerades av Napolifans.

Inne på själva arenan så verkar det dock snarare vara Napolispelarna som får en stökig uppladdning. Beroende på hur det går med den, redan försenade, renoveringen av hemmaomklädningsrummet...

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.