Rysk pojke blev relegerad – ville se ut som Zlatan

avErik Karlsson

En tioårig pojke har blivit relegerad från sin skola i Sosnovobor i Sibirien.

Hans ”brott”? Att försöka klippa sig som sin idol Zlatan Ibrahimovic.

– Han vill förverkliga sig själv. I morgon vill alla andra också göra det. Hur kommer de då att se ut?, frågar sig rektorn Ljudmila Pestova i ryska BBC, enligt Dagens Nyheter.

I Ryssland går det under benämningen ”drakfrisyr”. Den där man rakar håret på sidorna och sätter upp resten i en tofs mitt på skallen.

Den frisyren hade en tioårig pojke i Sosnovobor i Sibirien klippt för att han ville se ut som sin idol Zlatan Ibrahimovic.

Men på skola nummer 4 i hemstaden gick inte den frisyren alls hem, skriver Dagens Nyheter som citerar rysk media.

”Har skoluniform”

Läraren ska ha kallat frisyren ”utmanande, omanlig och västimporterad” och skolan relegerade pojken.

– Han vill förverkliga sig själv. I morgon vill alla andra också göra det. Hur kommer de då att se ut? Vad gör vi om någon vill förverkliga sig själv genom att slå till någon? säger rektorn Ljudmila Pestova enligt ryska BBC.

Agerandet har lett till protester och en polisutredning har startats där man ska undersöka om skolan hade rätt att stänga av pojken i väntan på att han gör ett frisörbesök.

– Vi har skoluniform och den är samma för alla. Det står i våra regler. Och där ingår att man bär en klassisk frisyr, säger Ljudmila Pestova.

DN skriver att obekräftade uppgifter i lokal media gör gällande att pojken fått återvända till skolan efter inledande förhör av polisen.

Trots upprepade förfrågningar på sociala medier är det ännu obekant vad Zlatan Ibrahimovic anser om denna hårresande historia.

1 av 2 | Foto: Twitter
ARTIKELN HANDLAR OM