Jannes svar: Den sista som pissar på serien

avKristoffer Bergström

Att lämna Marcus Danielson utanför landslaget är ett skandalöst sätt att nervärdera den inhemska serien, hävdar spelarens agent.

Nu svarar förbundskaptenen.

– Jag är den sista som pissar på allsvenskan, säger Janne Andersson.

Det svenska herrlandslaget är samlat i Stockholm inför sina kommande två matcher i EM-kvalet. På torsdag väntar Färöarna i Torshavn, på söndag tas Norge emot hemma i Solna.

24 spelare är uttagna, däribland Muamer Tankovic och Andreas Granqvist. Men inte Marcus Danielson.

”En riktig jävla skandal”

Djurgårdens mittback var nära att få en plats, menar landslagsledningen, men hamnade på fel sida gränsen den här gången. Beslutet fick Danielsons agent att ryta till.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Marcus Danielson

– Vad fan är det frågan om? Det är en riktig jävla skandal. När allsvenskan är som hetast någonsin så har man en spelare som har presterat så jävla bra hela året och ändå inte kommer med. Vad är det för signal? Vad är man ute efter? Vad förväntas av en spelare. Man pissar på sin egen liga, sa Arash Bayat förra onsdagen.

Trea i gruppen

På en presskonferens i dag bemötte Janne Andersson kritiken resolut.

– Vad han eller någon annan tycker kan jag inte göra så mycket åt. Jag kan bara jobba utifrån min övertygelse och ta ut de spelarna som vi tycker är de rätta att ha med i landslaget, säger förbundskaptenen, hämtar andan och fortsätter:

– Jag tar ut andra spelare från allsvenskan. Jag har själv varit 19 år i allsvenskan, gjort 496 allsvenska matcher, så jag är den sista som pissar på allsvenskan. Däremot ska spelare vara tillräckligt bra utifrån konkurrenssituationen och de förutsättningarna jag drog i onsdags. Marcus Danielson har gjort en kanonsäsong i Djurgården och är verkligen med i snacket om att vara med i att landslaget.

Sverige är trea i grupp F, på samma poäng som tvåan Rumänien men långt ifrån ettan Spanien. De två främsta går till EM nästa sommar, ett mästerskap som arrangeras i tolv värdländer.