Hysterin för stor – spelar utan publik

Nicklas Bendtner-kaos i FC Köpenhamn: Sålt slut på alla tröjor och nu stängs publiken ute från debuten

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det råder Nicklas Bendtner-hysteri i Köpenhamn.

FCK har sålt slut på alla tröjor i supportershopen, kansliet blir nedringt med biljettförfrågningar och klubben tvingas nu stänga ute all publik från danskens debutmatch av säkerhetsskäl.

– De får inte plats. Vår träningsanläggning hade sprängts. Det går bara inte, säger tränaren Ståle Solbakken till VG.

Med 15 minuter kvar av transferfönstret värvade FC Köpenhamn hem den förlorade sonen Nicklas Bendtner från norska Rosenborg. Enligt VG betalade FCK inte en krona för affären utan det var istället Rosenborg som tvingades kompensera Bendtner med 2,1 miljoner kronor för att anfallaren skulle lämna.

”Helt surrealistiskt”

I FCK får Bendtner också en för honom blygsam lön på blott 350 000 kronor i månaden, skriver Ekstrabladet. En succéaffär ekonomisk för FCK, har det redan visat sig.

– Det är helt vilt. Marknadsavdelningen har nog aldrig upplevt något liknande. Han har tömt supportershopen på tröjor. Det är helt surrealistiskt. Jag tror att du måste gå tillbaka till Preben Elkjaer (på 80-talet) för att hitta någon med samma kultstatus i Danmark, säger tränaren Ståle Solbakken till VG.

Bendtner och Solbakken.
Foto: Niels Christian Vilmann / TT NYHETSBYRÅN
Bendtner och Solbakken.

Men hysterin har också skapat nya utmaningar för FCK. Klubben vill så snabbt som möjligt få Bendtner, som inte spelat en match sedan den 28 april, i form och planerar därför att låta 31-åringen inleda med reservlaget.

”Anläggningen hade sprängts”

På tisdag väntar debuten i en match mot ärkerivalen Bröndbys reservlag. Men kombinationen av Bendtner-hysteri och Bröndby gör att klubben tvingas stänga dörrarna till matchen av säkerhetsskäl.

– Det är mot Bröndby och då blir det ju krig. Det går inte. Då måste vi stänga. Det hade kommit supportrar från båda lagen, och han ska debutera. Det går inte. Det hade kommit 3000-4000 åskådare på en reservmatch. De får inte plats. Vår träningsanläggning hade sprängts. Det går bara inte, säger Solbakken.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.