Falkenbergsilska mot utvisningen efter sen Djurgårdenseger

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Djurgården avgjorde efter utvisning för maskning.

Då rasade Falkenberg efter matchen.

– Det är dagisnivå, säger tränare Hasse Eklund.

I det absoluta slutskedet i hemmamötet med Falkenberg säkrade Djurgården trepoängaren. Och det var ytterbackarna som låg bakom segermålet mot ett decimerat bortalag.

Vänsterbacken Elliot Käck slog ett inlägg mot straffområdet, där framme befann sig högerbacken Aslak Witry som på volley spräckte nollan, 1–0 och tränare Kim Bergstrand vrålade ut sin glädje rakt mot kameran.

– Det är ett hyfsat bra avslut alltså, säger Witry när han får se målet i Dplays sändning och utvecklar sedan i mixade zonen.

– Det var fruktansvärt skönt, en euforisk känsla och vi behövde tre poäng.

”Passa dig”

Målet kom några minuter efter att Falkenberg tvingades avsluta med tio man, Tobias Englund tilldelades sitt andra gula kort i 83:e minuten för maskning, och blev utvisad. Något Falkenbergs tränare rasar över.

– Det är tufft att få ett rött kort på ett inkast. Det är lite dagisnivå på det, det hade inte Djurgården fått mot Falkenberg. Det är tufft att han inte får en tillsägelse, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund.

– Jag tror inte, om jag ska vara helt ärlig, att han har koll på att jag har ett gult kort sedan innan. För han (domaren) säger ”passa dig”. Det blev lite olyckligt, säger Tobias Englund som blev utvisad.

”Var på tiden”

Men Djurgårdens matchvinnare tyckte beslutet att visa rött kort mittfältaren var rätt.

– Det är väl inte det smartaste att vänta och vänta, och vänta, och vänta, och vänta och vänta. Jag tror han fick tillsägelser tre, fyra, fem, sex gånger av domaren. Han (Englund) hade ju stått och pratat med domaren i två gånger 45 minuter, så det var väl på tiden att de fick ett gult kort för maskning, säger Aslak Witry.

Falkenberg är nu, eftersom Helsingborg kryssade mot IFK Göteborg, ny tabelljumbo i allsvenskan. Och laget har ett kryss och och fem förluster i de sex senaste omgångarna.

Foto: BILDBYRÅN
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.