Trippla straffsituationer när Djurgården föll

Av: Filip Lindfors

Publicerad:

FOTBOLL

Tre straffsituationer.

En kapning och två hands, allt i Örebros straffområde.

Trots detta tilldelades aldrig Djurgården straff och Örebro tog tre blytunga poäng i botten av tabellen.

Tre förluster och nio insläppta mål på de tre senaste matcherna. KIF Örebro reste till Stockholms stadion med hopp om att vända den dåliga formen i ett bottenmöte med Djurgården, som också haft det tufft inledningsvis av säsongen. Båda lagen hade inför mötet bara en poäng ner till tabelljumbon Umeå och det var två lag som var i desperat behov av tre poäng.

Örebro inledde starkt och tog ledningen. Ett långt Örebroinkast landade efter en dålig rensning av Djurgårdsförsvaret till slut hos Heidi Kollanen. Finskan fick god tid på sig att lägga bollen tillrätta inne i straffområdet och tryckte sen in ledningsmålet i bortre burgaveln efter 17 minuter.

Trippla straffsituationer – noll straffar

Djurgårdens bästa läge att kvittera i första halvlek kom efter en fin dribblingsräd signerad Olivia Schough på högerkanten. I den 26:e matchminuten sprang Djurgårdskaptenen sig fri och dribblade förbi en utrusande Örebromålvakt som såg ut att träffa fötterna på Schough. Schough höll sig dock på benen men lyckades inte få in bollen i mål och det är omöjligt att inte fråga sig ifall hon hade fått straff om hon istället valt att falla, för kontakten fanns där.

I vätskepausen gick sedan Djurgårdskaptenen direkt fram till domarna och såg minst sagt besviken ut över att hon inte fick straff i läget bara minuten tidigare.

Det var inte den enda gången Djurgården gick miste om en straff. Matchen hade två tydliga handssituationer, en i första halvlek och en i andra, båda i Örebros straffområde men domare Robin Andersson friade båda gångerna.

Snurrade upp motståndarna

Olivia Schough fortsatte sedan att ha show på sin högerkant och snurrade upp flera Örebrospelare på läktaren – flera gånger. Frågan är om inte Örebros Maja Regnås kom tillbaka med en dubbelsträng senap på överläppen efter att Schough först dribblat omkull Örebroförsvararen i minut 38 och sen fintat bort både Regnås och målskytten Kollanen i läget efter. Schough tråcklade sig runt Regnås en tredje gång innan hon spelade fram Amanda Kander som hade chansen att sätta kronan på verket men Djurgårdsmittfältaren lyckades inte sätta bollen i mål.

Örebro hade svårt att skapa några chanser i andra halvlek men i matchens slutminuter hade man flera chanser att döda den här matchen men Djurgårdsmålvakten Östergård Larsen såg till att Djurgården hade chansen att kvittera, ända till slutsignalen. Örebro höll dock undan och Djurgården inkasserade därmed sin första förlust på hemmaplan för den här säsongen.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.