Får inte lämna staden på sin fritid

Real Madrids böteslista avslöjad: 32 500 kronor för att missa en träning

Stjärnorna i Real Madrid är några av världens mest inflytelserika idrottsmän men i den egna klubben har de ingen större frihet.

En läckt böteslista från Real visar att spelarna till exempel måste be om tillåtelse för att få lämna Madrid under sina lediga dagar.

Bryter de mot någon av reglerna väntar böter.

Visst är det glamouröst att vara fotbollsstjärna men det är knappast det mest fria livet. Tv-programmet Deportes Cuatro avslöjar nu bötessummorna som spanska storklubben Real Madrid använder för att hålla disciplinen i spelartruppen.

32 500 för missad träning

Spelarna måste bland annat ha rätt kläder vid presskonferenser och får inte lämna Madrid utan klubbens godkännande, även om det sker på en helt ledig dag. Stjärnorna får inte heller göra några mediaaktiviteter på sin fritid som inte godkänts av klubben på förhand.

Bryter spelarna mot någon av reglerna väntar böter på mellan 2700 och 10 800 kronor.

Är de försenade tvingas de också betala mellan 2700 och 10 800 kronor beroende på tiden. Missar de en träning helt är bötesbeloppet 32 500 kronor.

En gång om året släpps spelarna ändå fria under semestern men de gör det samtidigt med ett individuellt träningsprogram nedpackat i väskan och strikta krav på att inte ha för kul under ledigheten. Skulle en spelare återvända till Madrid med lite för många semesterkilon på magen väntar böter på inledningsvis 2700 kronor. Ett belopp som sedan stiger vid brist på förbättring eller upprepningar av överträdelsen.

Tvingas stanna i 80 minuter

Är de skadade tvingas de ändå vara i omklädningsrummet innan matchstart och får sedan inte lämna arenan förrän efter den 80:e spelminuten.

Så, är det då synd om Real-spelarna? Klart är att de flesta av dem nog har råd att bryta mot en eller två reglerna då och då.

Nyförvärvet Eden Hazard påstås tjäna omkring 120 miljoner kronor om året. 20-årige talangen Brahim Diaz ska enligt mediauppgifter ha omkring 45 miljoner kronor om året i ersättning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN