Skadesmäll för Djurgården

Bärkroth fick en smäll och haltade av skadad

Djurgården har åkt på en skadesmäll inför matchen mot IFK Göteborg. 

I slutet av dagens träning åkte Nicklas Bärkroth på en smäll och haltade av skadad.

– Jag fick en känning i vaden i slutet på träningen, säger han.

På måndag drar allsvenskan igång igen och för Djurgården när IFK Göteborg väntar på bortaplan. 

På dagens träning saknades Astrit Ajdarevic och Edward Chilufya. 

– Edward skadade sig i U21-matchen och är inte med. Astrit är borta av personliga skäl, säger tränaren Thomas Lagerlöf. 

Gjorde illa vaden

Oroväckande för Djurgården är också att Nicklas Bärkroth klev av dagens träning skadad. Det var i slutet av träningen som mittfältaren gjorde illa höger vad och det är oklart hur illa skadad Djurgårdens ytter är.

– Jag valde att kliva av, så får vi se status och avvakta dagen och känna av läget i morgon och på söndag. Det var i en bolltouch, i ett ryck, jag fick lite ont i vaden och jag har inte haft problem med vaden tidigare, säger Nicklas Bärkroth.

”Jättesvårt veta”

Den 27-årige mittfältaren har tidigare haft problem med baksidan av låret.

– Jag har inte så mycket att relatera när det gäller vaden. Det är jättesvårt att veta om jag kan spela, det gör inte extremt ont nu i alla fall, säger han.

Nicklas Bärkroth spelade i IFK Göteborg 2007–2013, innan han kom till Djurgården inför förra säsongen spelade han bland annat i Brommapojkarna och IFK Norrköping.

– Det är en jätteviktig match och en kul match, det är roligt att de ha gjort en så bra säsong som de har gjort och är på väg upp tillbaka till toppen. Det är alltid kul för min del att komma hem och spela på Gamla Ullevi, det blir lite snack med vänner och familjer runt om där nere inför, säger han.

Mohamed Buya Turay, som skadade sig på måndagens träning, var dock tillbaka. Tommi Vaiho, som ska bli pappa i dagarna, fanns också med på träningen. 

Stryktipset lördag: Läs expertens allra bästa tips inför matcherna.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.