Djurdjic: ”Han är smutsig – det gillar jag”

avJohan Flinck, Per Bohman

Hammarby tror på guld.

Men först ställs de mot Malmö FF – och Markus Rosenberg.

Som Nikola Djurdjic längtar.

– Jag älskar att möta Rosenberg. Han är en smutsig spelare – precis som jag gillar. När MFF gör mål kommer han alltid fram och viskar något i örat.

Här nedan svarar Rosenberg.

Malmö FF, Djurgården, Hammarby och AIK. Den extremt tajta guldstriden i allsvenskan rasar vidare. I nästs omgång – efter landslagsuppehållet – tar Bajen emot serieledande MFF på Tele2 Arena.

Nikola Djurdjic strålade av glädje efter derbysegern mot Djurgården och såg fram emot att få möta sitt gamla lag i allmänhet och Markus Rosenberg i synnerhet.

– Allsvenskan är galen. Och nu ska vi möta Malmö nästa. Jag älskar Mackan, säger Djurdjic och ler brett innan han fortsätter:

– Jag älskar verkligen att spela mot honom. Det är en av de bästa spelarna jag mött i min karriär. Jag har så mycket respekt för honom.

”Viskar något i ditt öra”

Somliga stör sig på Rosenbergs buffliga spelstil. Inte Djurdjic. Han beundrar den.

– Rosenberg är en smutsig spelare – precis som jag gillar. När MFF gör mål kommer han alltid fram och viskar något i mitt öra. Men jag älskar det. Älskar det! Markus är en speciell kille och jag är ledsen över att han ska avsluta sin karriär. Det här blir sista gången vi möts och jag ska njuta.

Efter segern mot IFK Göteborg får Rosenberg höra om Djurdjics ”utspel”.

– Han är också en bra fotbollsspelare. Jag låter honom prata före matcherna och så kan jag förhoppningsvis leverera på planen, ler MFF-kaptenen.

Vad är det du brukar viska när ni gjort mål?

– (Skratt) Jag vet inte. Du får fråga honom.

Är du en ”smutsig” spelare?

– Jag tror det är språket där. ”Dirty” inte samma sak som smutsig egentligen. Men han är en vinnare, jag är en vinnare. Han är en fantastisk fotbollsspelare. Jag trivdes jättebra med honom, säger ”Mackan”.

”Vi har ett berg att bestiga

Spelarna i Hammarby är rörande överens om att Bajen tar guldet om de går rent resten av säsongen.

– Ja, definitivt. Vi tar SM-guld om vi vinner tre matcher nu. Men att vinna är inte lätt. Det kommer bli riktigt svårt. Vi fokuserar på att ta match efter match och vi har ett berg att bestiga om vi ska vinna guld.

Nyckelspelarna Muamer Tankovic och Jeppe Andersen är avstängda i matchen.

– Det är ett hårt slag. Men vad jag har sett av resten av grabbarna i det här laget gör mig stolt.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM