Officiellt: Curtis Edwards klar för Djurgården

Det har varit en följetong under hela året.

Men nu är övergången till slut i hamn.

Curtis Edwards är klar för Djurgården.

Det har ryktats fram och tillbaka under hela säsongen.

Ska Curtis Edwards skriva på för Djurgården, stanna i Östersund - eller kanske lämna för Hammarby?

När uppgifter kom fram i mitten av juli att engelsmannen närmade sig en flytt till blåränderna, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet:

– Det kan jag inte bekräfta över huvud taget.

När 25-åringen därefter fångades på bild utanför Tele2 Arena tidigare under onsdagen kändes det i princip klart.

Klar för 3,5 år

Nu har Djurgården också själva bekräftat övergången.

Curtis Edwards lämnar Östersund, där hans nuvarande avtal gick ut i dag, och har skrivit på ett 3,5-årskontrakt med Stockholmsklubben.

– Jag känner mig väldigt glad och förväntansfull över att få spela för Djurgården. Det känns skönt att allt är klart och föreningen har visat tydligt att de vill ha mig. Nu är det upp till mig att komma igång, jobba hårt och leverera på planen, säger Edwards till klubbens hemsida.

Att Djurgården är med och slåss i toppskiktet av tabellen var en stor bidragande orsak till att engelsmannen skrev på för klubben.

– Självklart vill jag vara med och utmana om titlar och spel i Europa. Jag var ju med på Östersunds resa i Europa League och det var en fantastisk upplevelse. Det vill jag gärna uppleva igen och jag är övertygad om att Djurgården har kapaciteten som krävs för att lyckas med det.

Sportchefen Bosse Andersson om nyförvärvet:

– Curtis är väldigt allround och kan spela på många positioner så vi har fått in en spelare som är 25 år med sina bästa fotbollsår framför sig och som långsiktigt kommer att vara väldigt viktig för Djurgården, säger han till klubbens hemsida.

Edwards gjorde totalt tretton mål och elva assist på 81 allsvenska framträdanden för Östersund. Dessutom blev det elva matcher i Europa League i klubben från Jämtland.

Nyförvärvet ansluter till sitt nya lag på torsdag, och är uttagningsbar till matchen mot Elfsborg på måndag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.