Premier League

En avskriven – här är huvudkandidaten

Kampen om Arsenal-jobbet: ”Jag har förmodligen en klausul”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg nu, men sen då?

Efter svenskens debut spekuleras det vilt i vem som ska bli Arsenals manager på lite längre sikt.

– Det finns förmodligen en klausul i de flesta tränares kontrakt, säger senaste huvudkandidaten Leicester Brendan Rodgers.

Det finns inget brittisk press gillar så mycket som att spekulera och när tränarstolen i storklubben Arsenal just nu bara har en tillfällig värmare så trycks det svärta som aldrig förr kring frågan vem som ska få jobbet mer permanent.

– Det här är ett mycket större tränarjobb än Freddie är van vid, säger gamle stormålvakten David Seaman och lanserar sin kandidat i Patrick Vieira.

”Jag läser och tittar”

Vieira, just nu i franska Nice, är själv fåordig i sina kommentarer kring jobbet.

– Jag är precis som ni, jag läser, tittar och hör saker men det är allt. Det är ett väldigt komplicerat jobb, det förstår jag, säger Vieira enligt Daily Mail.

I dagarna har annars Wolves Nuno Espirito Santos namn nämnts intensivt kring Arsenal men det spåret verkar nu ha svalnat. Enligt The Times anser ledningen inte att portugisens profil passar London-klubben.

Tidigare Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino, Manchester Citys assisterande tränare Mikel Arteta och Napolis Carlo Ancelotti påstås fortfarande vara aktuella liksom Bournemouths Eddie Howe och tidigare Juventus-tränaren Massimiliano Allegri. Men det hetaste spåret är enligt brittisk press Leicester Brendan Rodgers.

”Är en hypotetisk fråga”

46-åringen, som tidigare bland annat tränat Liverpool, påstås enligt tidningsuppgifter ha en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan lämna för Arsenal omedelbart om Leicester kompenseras med 14 miljoner pund (173 miljoner kronor). Efter 2-1-segern mot Everton på söndagen fick Rodgers frågan om det stämmer.

– Det finns förmodligen en klausul i de flesta tränares kontrakt, men det är en hypotetisk fråga. Mitt fokus är på Leicester. Jag bytte jobb för nio månader sedan och trivs verkligen här. Vi har fortfarande mycket jobb kvar att göra här, säger Rodgers enligt The Mirror.

Skulle Fredrik Ljungberg, som inledde med en 2-2-match mot Norwich, imponera under sin tid som vikarie påstås 48-åringen inte heller vara chanslös till att få jobbet.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Kalle Karlsson synar alla PL-lag: ”De är största vinnaren”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Brendan Rodgers

Patrick Vieira

Massimiliano Allegri

Carlo Ancelotti

Mikel Arteta

Mauricio Pochettino