Elyounoussi levererade igen för AIK

Av: Makoto Asahara, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Tarik Elyounoussi har hittat målstimmet.

Med det har också AIK hittat segersviten.

Elyounoussi gjorde två mål, för tredje matchen i rad, när AIK hittade fjärde raka allsvenska segern hemma mot Falkenberg.

– Han gör ju två mål varje match, utbrister Rikard Norling.

En ganska säker trea att hämta hem för AIK?

Till slut blev det ju det – tack vare Tarik Elyounoussi.

När hans tredje raka match med dubbla inteckningar i målkontot var ett faktum så innebar det ensam skytteligaledning i allsvenskan för Tarik Elyounoussi, som inför matchen delade tronen med flera andra målskyttar.

Hans mål nummer sju och åtta för säsongen gav en 2–0-seger för hans AIK hemma mot Falkenberg.

– Det blir så här när du har bra spelare runt dig i laget, säger matchhjälten om målformen till C More.

Norling: ”Det märks att han spelar där...”

Inte undra på att tränare Rikard Norling var belåten med sin anfallare, som även ibland får spela mittfältare, på presskonferensen efter matchen.

– Han gör ju två mål nästan varje match. Han har varit en väldigt avgörande faktor för oss. Han har varit den stora skillnaden. Det är bara att konstatera att han varit en av våra bästa spelare mot slutet. Han ligger rätt, gör saker rätt och har en bra touch, säger Norling.

– Han spelar ändå i ett A-landslag, och det märks. Han sticker ut. Det blir alltmer uppenbart att Tarik är en riktigt bra spelare.

Vill du ha honom som anfallare eller mittfältare?

– Helst forward om du frågar honom. Och där har han varit som bäst.

Snabbtänkt Salétros

Till en början såg dock inte Falkenberg ut som en allt för lätthanterad uppgift för den regerande svenska mästaren. Om inte annat visade John Björkengren detta efter en knapp kvart när han dundrade bollen i ribban efter en fin soloaktion.

Anton Salétros hade AIK:s vassaste chans i en mållös första halvlek.

– En bra räddning, säger 23-åringen till C More om hans avslut, som gick förbi målvakten men räddades av en gulklädd back.

– Vi håller bollen och försöker komma till lägen. Måste bara få upp tempot lite mer. Vi måste fortsätta ha tålamodet även om vi inte skapar så mycket. De kommer tröttna, fortsätter Salétros.

De skulle inte behöva visa så mycket av det där efterlysta tålamodet.

Just Anton Salétros var snabbtänkt på en lös boll på mittplan, när han med ett känsligt tillslag lyfte bollen upp mot en djupledslöpande Henok Goitom i den andra halvlekens inledande minuter.

Hampus Nilsson i Falkenbergsmålet räddade Goitoms skott på halvvolley, men returen rullade rakt på fötterna på Tarik Elyounoussi – som inte kunde göra annat än att raka in 1–0.

”Vi har hittat det”

Nästa mål i det galna målstim som AIK-anfallaren hittat på sistone kom strax därefter – inplacerat vid samma stolprot som det förra.

Den här gången var det ett svepande inspel från Sebastian Larsson som, via ett klackskarvsförsök från Henok Goitom, fann en viss välplacerad, anfallare i svart.

Och Falkenberg, må så vara att de gjorde sitt bästa för att skapa reduceringslägen, kunde inte svara.

Segern var AIK:s fjärde raka och tog upp laget på en tredje plats i den allsvenska tabellen.

Inte bara Elyounoussi som är ”i stimmet” – med andra ord.

– Vi har hittat det. Vi är ett bra lag. Vi visste hela tiden att vi kommer bli bättre. Vi har funnit rytmen och det har blivit bra, så enkelt är det, säger norrmannen.

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN