Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens sköna seger: ”Vi är med igen”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

FALKENBERG. Det slog inte gnistor om Djurgården, men 3–0 betydde så mycket mer efter en tung period.

Haris Radetinac sammanfattde:

– Vi är med igen, säger matchvinnaren.

Efter fyra matcher utan seger var den allsvenska toppstriden på väg att glida Djurgården ur händerna.

Så 3–0 borta mot Falkenberg var ett bevis för Djurgårdens standard?

Nja.

Efter Jonathan Rings vackra 1–0 (21) var det lika mycket det allsvenska jumbolaget som hjälpte Djurgården tillbaka i toppstriden.

Radetinac bakom två mål

Olycklige försvararen Calle Johansson styrde in 0–2 (24) efter nick av Haris Radetinac och serverade sedan även Djurgårdsveteranen bollen vid 3–0 (38).

– Vi hade bra press och de bjöd på passningarna. Det var bara att tacka och ta emot. Man kunde tjuva lite och vinna en del bollar, säger Radetinac till Sportbladet.

Ska du ha poäng för båda målen?

– Ja, kanske (skratt). Jag vet att jag är på bollen innan den går i mål vid 2–0... Viktigast är att vi vinner. Jag gör ju tredje målet så jag går ju härifrån med någon poäng i alla fall. 

Vad betyder segern för fortsättningen?

– Det var viktigt att vi vann så vi inte tappar i väg lagen framför oss. Vi är med igen. Det gäller att avsluta bra inför sommaruppehållet i de tre matcherna som är kvar. Vi måste ha samma inställning som i dag. 

Vad talar för att ni hakar på i toppstriden?

– Mot AIK gjorde vi 45 minuter som var bra. Men det gäller att göra det i 90 minuter eller åtminstone mer än bara i en halvlek. Nu höll vi nollan, undvek släppa in några billiga mål och det var väldigt bra för självförtroendet. 

”Inga problem haka på”

– Kan vi hålla nivån som vi gjorde över 90 minuter så ser jag inga bekymmer eller problem för att vi ska haka på i toppen, säger Radetinac som också framhåller att många spelare i Djurgården är på väg tillbaka.

Tränaren Thomas Lagerlöf framhåller samma sak till Sportbladet:

– Det har gav oss en bra match ihop och dessutom fler och fler spelare som är på väg tillbaka som går mot bättre form. Det är ingen hemlighet att vi haft en extrem tuff period med skador och åtta spelare sjuka under en kort tid, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Fem punkter: Kalmar FF–Djurgården

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Falkenbergs FF

Djurgårdens IF Fotboll