Alexander Isak bänkas – så startar Sverige

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYR≈N
FOTBOLL

ABU DHABI. Tuffast möjliga uppgift: Elfenbenskusten.

Då startar Janne Andersson med fem debutanter.

Alexander Isak bänkas dock – Per Frick och Sebastian Andersson bildar forwardspar.

– Per Frick hade en extremt bra höst, säger förbundskapten Janne Andersson.

Elfenbenskusten är i Abu Dhabi för att ladda upp inför Afrikanska mästerskapen i Gabon. Det är följaktligen ett rutinerat manskap som ska möta Sverige på söndag.

Ett axplock av stjärnorna som kommer rada upp sig på Zayed Sports City: Wilfried Bony (Stoke), Serge Aurier (Paris Saint-Germain) och Wilfried Zaha (Crystal Palace).

– En tuff match och en tuff utmaning om man tittar på vårt lag, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det ser därför ut att bi en svettig match för det orutinerade Blågula landslaget. Janne Andersson ställer upp med följande manskap: 

Därmed ställer Janne Andersson upp med fem debutanter. Dock inte 17-årige Alexander Isak som får följa matchen från sidan.

– Han är ju med för att han är bra, inte för att han är ung. Han är extremt ung. I grunden är det för hans fotbollskvaliteter som han är med. Han har gjort bra ifrån sig. Om han kommer in i morgon eller på torsdag så får vi se, säger Andersson.

I stället går alltså Sebastian Andersson och Per Frick före. Något som kanske överraskar somliga, sett till att Frick var bänkad under stora delar av 2016 och själv blev förvånad när han togs ut till januariturnén.

– Per Frick startade sju matcher i allsvenskan och gjorde sju mål och fyra assist. Han har också fysiken och kan löpa mycket, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Det är en svår laguttagning för alla har gjort bra ifrån sig. Det har inte varit självklart vilka som ska spela.

Fotnot: Matchen spelas 13.45 (svensk tid) på Zayed Sports City och sänds i TV12.