Serie A

KLACK FÖR SHOWEN – IGEN

Av: 

Jennifer Wegerup

Jan Helin

FOTBOLL

Supermål av Zlatan Ibrahimovic gav skytteligavinst – nu väntar VM-kvalet: ”Jag tänker bara på landslaget”

MAGISKT AVGÖRANDE Nio minuter före säsongsslutet avgjorde Zlatan Ibrahimovic matchen mot Atalanta. Men inte nog med det – hans 4–3 innebar också att han blev förste svensk sedan 1955 (Gunnar Nordahl) att vinna skytteligan i Serie A. ”En dag att minnas”, sa Zlatan till Sportbladet.
MAGISKT AVGÖRANDE Nio minuter före säsongsslutet avgjorde Zlatan Ibrahimovic matchen mot Atalanta. Men inte nog med det – hans 4–3 innebar också att han blev förste svensk sedan 1955 (Gunnar Nordahl) att vinna skytteligan i Serie A. ”En dag att minnas”, sa Zlatan till Sportbladet.

Skytteligavinnare i går och i dag kommer han till landslaget.

Spelsugen och redo.

– Jag har två matcher att spela med landslaget nu och tänker bara på det, säger Zlatan.

Hyllas av lagkamraterna efter 4–3.

I går skrev han ett nytt kapitel i fotbollens historieböcker, Zlatan Ibrahimovic. Med sitt andra mål för Inter, i matchen mot Atalanta, det nästan arrogant läckra med klacken, vann han serie A:s skytteliga med 25 mål. 

– Om det var 50 år sen en svensk vann skytteligan och jag gjort det nu så har jag skrivit lite historia, det är väl minsann inte så illa, säger Zlatan.

Han var på glatt humör när han efteråt i italiensk tv kommenterade sina två mål, de som gjorde honom till säsongens främste målgörare. Efteråt firade Zlatan också, med sönerna Maximilian och Vincent iförda matchtröjor med ute på planen, och hans glädje och stolthet var uppenbar.

– Det känns helt fantastiskt att få avgöra med ett sådant mål. En dag att minnas helt enkelt, säger Zlatan till Sportbladet.

Ingen fara med knät

Att Zlatan hade en ispåse runt ena knät förklarades från Inter-lägret med ”enbart trötthet, det är bara en försiktighetsåtgärd”.

Enligt Sportbladets kontakter i Milano ska landskamperna mot Danmark och Malta inte vara i fara, knäproblemen från i fjol uppges inte ha återvänt.

Zlatan försäkrade också att han ser fram emot att spela med blågult och är fokuserad på det och inte störd av pratet kring hans framtid.

– Nu åker jag för att spela två matcher med landslaget och under tiden får vi vänta och se, säger Zlatan.

Han fortsätter att vara oklar om sin framtid även om många i Italien bedömer att han blir kvar och bara vill få till ett ännu bättre kontrakt och försäkra sig om att Inter värvar ordentligt. Andra tror att om det ska komma ett anbud från Spanien så kommer det nu när ligorna och Champions League är över. Zlatan själv säger till italienska medier:

– Om något  ska hända så måste det hända efter den här matchen. Jag har folk som jobbar för mig, fråga dem.

Fem ligasegrar

Genoas Milito, som tillsammans med Bolognas Di Vaio kom på andraplats i skytteligan med 24 mål, kan bli Zlatans nye anfallspartner i Inter – beroende på vad som händer nu med svensken.

Zlatan var medvetet otydlig när han sa:

– Vi får se om Milito och jag båda två spelar i Inter nästa säsong eller bara en av oss. Jag tar en dag i taget.

Zlatan påminde återigen alla om allt han åstadkommit under sina fem säsonger i Italien och undrar om han kan åstadkomma mera.

– Jag har vunnit ligan fem gånger och skytteligan. Jag saknar bara titeln i Italienska Cupen, men det kan jag leva med ...

Inför hemkomsten i triumf till Sverige och uppladdningen inför den så oerhört viktiga matchen med Danmark vore Zlatan inte Zlatan om han inte passat på att ge en liten känga till de som ifrågasatt honom:

–  Tänka sig att när jag kom till Italien så sa de att jag var en fantastisk spelare men en som inte gjorde mål ...

I går fick Zlatan sista ordet – nu väntar Sverige och svenska folket på att han ska få ett mot Danmark också.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Serie A

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A