Ronaldo hälsas – med hundra transvestiter

FOTBOLL

Får udda mottagande inför bortamötet med Flamengo

Ronaldo kan räkna med ett ovanligt välkomstfirande i Rio de Janeiro.

Flamengos supportrar planerar en kupp med hundra transvestiter.

Det lär bli ett sällan skådat spektakel när Ronaldos nya klubb Corinthians möter Flamengo den 9 augusti. Flamengosupportrarna planerar att bussa hundra transvestiter till Rio de Janeiros flygplats, för att påminna målbrassen om två oförrätter.

Gick ut i media

Förra året tog Ronaldo sällskap hem med tre, som han trodde, prostituerade kvinnor efter en blöt natt på Rios klubbar. När han anlände till sitt hotellrum uppdagades det att samtliga tre var män.
Några dagar senare gick en av tansvestiterna ut i brasiliansk media och berättade om saken.

"Verkligt dumt"

– Jag har gjort någon verkligt dumt. Vi kan alla göra fel och när jag såg att de var transvestiter och försökte stoppa dem började de pressa mig på pengar. Det är det värsta misstaget jag gjort i mitt liv och fick enorma konsekvenser. Det kommer att följa mig som en skamfläck resten av livet, sa Ronaldo till TV Globo.

Valde ärkerivalen

Flamengo var klubben som tog emot brassen när han lämnade Italien med en knäskada förra året och man välkomnade honom att skriva kontrakt när skadan var läkt. Så blev det inte. I stället valde Ronaldo ärkerivalen Corinthians, där han gjort stor succé under våren med 14 mål på 22 matcher. Affären sågs inte med blida ögon av Flamengo-supportrarna som nu planerar ett minst sagt färgglatt mottagande.