Djurgården tog tre poäng på Stadion

FOTBOLL

Henrik Larsson på läktaren

Två snabba mål gav Djurgården efterlängtad seger på Stadion.

Patrik Haginge och Sebastian Rajalakso gjorde var sitt mål.

Henrik Larsson spelade inte för Helsingborg.

I matchens 13:e minut satte Patrik Haginge huvudet på en returboll i offensivt straffområdet och fick en perfekt träff rakt förbi Pär Hansson i Helsingborgmålet.

En dryg halvtimme in i matchen kom andra målet, Sebastian Rajalakso fick läge mitt i straffområdet och slog en otagbar markrullare i mål.

Larsson på läktaren

Innan dess hade Marcus Latz skadat nacken och tvingats lämna planen efter bara tio minuter. Henrik Larsson var anmäld i Helsingborgs trupp, men satt på läktaren när matchen började.

– Vi har tillräckligt bra trupp för att spela bättre än så här, även om vi har många skador, säger Christoffer Andersson till PPV.

"Fått tillbaka glöden"

I 61:e minuten tog Erik Sundin en höger djupledslöpning och serverade Rasmus Jönsson en riktig pärla som den 19-årige Jönsson vackert slog upp i nättaket. Men det räckte inte för Helsingborg.

– Vi har fått tillbaka glöden och tron på att vi kan spela fotboll. Vi får in två ganska tidiga mål, det var skönt att få sätta en, säger Sebastian Rajalakso.

"Ska inte klaga"

Det var Djurgårdens första match efter tränaren Zoran Lukics avhopp, som i dag var ersatt med Steve Galloway vid sidan av André Jeglertz.

– Jag ska inte klaga, vi håller ihop och kämpar hela matchen. Vi släppte inte till så många målchanser. Man spelar alltid bättre när man trivs och vi har ett bra gäng som trivs på tr'äning just nu, säger Galloway till PPV efter matchen.