Mötet med Pep Guardiola är bokat

FOTBOLL

Ska förklara Zlatans roll i laget

1 av 2
Barças tränare Pep Guardional under gårdagens 1–1-match mot Tottenham.

Barcelona Zlatan Ibrahimovic är klar för Barcelona – utan att ha pratat med nye tränaren Pep Guardiola.

Nu har duon bokat in ett möte i dagarna där tränaren kommer att gå igenom sina planer för kommande säsong och presentera för Zlatan vilken roll han kommer att få i laget.

Den officiella bekräftelsen kommer allt närmare. Barcelona skrev i går på sin hemsida att Zlatan Ibrahimovic kommer till Katalonien i morgon och att läkarundersökningen som är det sista formella hindret för en övergång kommer att klaras av samma dag.

Men Zlatan Ibrahimovic har ännu inte pratat med sin nye tränare Pep Guardiola. Trots att övergången blev klar i går blev det inte ens ett telefonsamtal sinsemellan.

Ringer Zlatan i morgon

– Pep hade fullt upp med matchen mot Tottenham i London. Men han kommer att ringa Zlatan i morgon (läs: i dag) för att hälsa honom välkommen. Språket blir inga problem, Pep pratar bra engelska, säger en källa med god insyn i Barcelona till Sportbladet i natt.

Zlatan och Guardiola har dessutom bokat in ett personligt möte på tu man hand i Barcelona i dagarna, ett möte som blir det första steget i tränarens arbete att skola in sin nye adept.

Berätta hans roll

– Det är inte helt klart när det blir, men på söndag eller måndag. Pep ska berätta för Zlatan om hans roll i laget och vad han har för planer och riktlinjer för säsongen.

Detaljer presenteras i dag

Precis som Sportbladet skrev i går kommer Zlatan Ibrahimovic presenteras för Barça-supportrarna på måndag.

Klubben skriver på sin hemsida att de praktiska detaljerna inför den officiella hyllningen kommer att presenteras i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A