Här anländer Zlatan till Los Angeles i natt

Foto: Sportbladet var på plats på Los Angeles flygplats när Zlatan och hans nya lagkamrater anlände.
FOTBOLL

LOS ANGELES. För en månad sedan hade Zlatan Ibrahimovic aldrig varit i Los Angeles.

Nu gör han sitt andra besök i staden.

Sportbladet mötte honom och hans nya klubb Barcelona när de anlände till Los Angeles internationella flygplats tidigt i morse svensk tid.

Nyopererade Zlatan var nästan sist ut ur Tom Bradley international terminal när laget dök upp mer än 45 minuter försenat.

Med vänsterarmen i mitella ville han kanske försäkra sig om att de andra klubbkamraterna skulle bana väg bland fansen som väntat i timmar för att få se sina idoler.

Smet ut bakvägen

I stället för att ta huvudentrén gick Leo Messi och de andra stjärnorna ut ur terminalens bortre utgång och rätt mot den väntande bussen.

Men kuppen lyckades bara till hälften.

Vid trottoarkanten blev det trängsel. Zlatan fastnade i tumultet när han försökte ta sig ombord samtidigt som uniformerade poliser kämpade för att hålla autografjägarna stången.

Zlatan, som under den elva och en halv timme långa flygresan satt bredvid lagkaptenen Carles Puyol, skrev varken autografer eller sa något till fansen. Han såg mest skärrad ut när han försökte komma undan folksamlingen.

160 personer ombord

Så fort dörrarna stängts försvann bussen, ledd av en eskort bestående av mc-poliser med blåljusen påslagna.

Totalt hade 160 personer befunnit sig ombord på Finnairs specialchartrade jet när det lyfte från Barcelona klockan halv elva på förmiddagen lokal tid.

Förutom spelartruppen och ledare hade flera proffs med sig sina anhöriga.

De fick dock vänta på en egen buss som tog dem till det lyxhotell i Beverly Hills som ska vara klubbens bas under inledningen på det tolv dagar långa träningslägret på USA:s västkust.

Redan i övermorgon får spelarna en chans att visa vad de går för när klubben möter David Beckhams Galaxy på Rose Bowl i Pasadena.

Möter Freddie

Därefter väntar matcher i San Francisco och mot Fredrik Ljungbergs Seattle.

På programmet står också två träningspass om dagen.

Zlatan väntas inte delta utan är med klubben för att lära känna lagkamraterna och rehabiliteringsträna sin skada som beräknas ta tre veckor.

Men i går eftermiddag fick hela gänget ledigt.

Med tanke på den långa resa spelarna just genomfört och fansens tumultartade mottagande på flygplatsen var det antagligen välbehövt.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga