Publicerad:
Uppdaterad:

Grönt ljus för Kalmars nya fotbollsarena

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska stå klar 2011

Det har varit en långdragen process med överklaganden och utredningar. Men på onsdagen blev det till slut klart – Kalmar FF får påbörja bygget av en ny fotbollsarena.

Regeringsrätten beslutade att inte bevilja prövningstillstånd och därmed kan en modern arena byggas för att ersätta Fredriksskans.

Får en ny arena att jubla i.
Foto: Foto: SCANPIX
Får en ny arena att jubla i.

– Det här var det stora hindret, finansieringen. Nu kommer den att stå klar 2011, nu är det bara att tuta och köra, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson till TT.

En Kalmarbo överklagade först kommunfullmäktiges beslut om att garantera kommunal borgen på ett lån på 100 miljoner kronor för bygget, men länsrätten i Kalmar lämnade överklagandet utan bifall. Det gick därefter vidare till kammarrätten i Jönköping, som enhälligt beslutade att inte pröva länsrättens beslut.

Fredriksskans håller inte

Ännu ett överklagande skickade ärendet vidare till den högsta instansen, regeringsrätten, som nu har beslutat att inte bevilja prövningstillstånd.

– Det här handlar om vår elitstatus. Det kommer inte att gå att ha arenor som Fredriksskans i framtiden, säger Johnny Petersson.

Ett av problemen med Fredriksskans är att den inte håller tillräckligt hög standard för internationella cupmatcher. I september förra året tvingades Kalmar spela returmatchen mot Feyenoord i Uefacupen i Borås. Och skulle Kalmar gå vidare i kvalet till Champions league får laget åka till Norrköping för sin hemmamatch i den andra omgången.

TT

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN