”Jag kanske börjar snickra igen”

FOTBOLL

Förre landslagsbacken Michael Svensson arbetslös

Grovarbetare Michael Svensson.

Michael Svensson, 33, är kontraktslös och numera arbetslös.

Efter sju år som spelare och tränare i Southampton vet han inte riktigt vad som väntar.

– Jag vill börja jobba direkt, helst med fotboll men jag har lite annat i grunden, jag har ju jobbat som snickare tidigare, säger han till Sportbladet.

Tidigare i våras kunde Sportbladet avslöja att den förre landslagsbacken Michael Svensson tagit beslutet att lägga skorna på hyllan efter att ha varit förföljd av skador i flera år.

”Klart att jag är besviken”

Svensson tog i stället klivet in i Southamptons tränarstab och fungerade som assisterande tränare till Mark Wotte.

I juni gick Svenssons kontrakt med klubben ut och för bara några dagar sedan så fick Mark Wotte sparken.

Det eftersom klubben, som dragits med svåra ekonomiska bekymmer, tagits över av den schweiziske finansmannen Markus Liebherr.

Beslutet innebar även att Svensson tvingades gå.

– Eftersom jag var assisterande till Mark och att mitt kontrakt gick ut siste juni så har jag också stigit åt sidan.

Nu vet han inte riktigt vad som väntar men helst av allt vill han fortsätta som tränare i England.

– Jag kanske fortsätter, det är inte helt uteslutet. Det är klart att jag är besviken, jag har varit i klubben i sju år och hade Mark fått vara kvar, då hade jag också stannat.

– En ny tränare kommer väl att presenteras i slutet på veckan eller i nästa.

Funderar på att börja snickra

Det har tidigare ryktats om att förre Arsenal-backen Tony Adams är en tänkbar kandidat och Svensson hyser inga större förhoppningar om att få stanna i klubben.

– Kommer det in en ny tränare brukar de vilja sätta sin stämpel på klubben, få en ”clean start” som det kallas. Jag avvaktar lite, det kan dyka upp annat också och jag håller dörrarna öppna.

Har du märkt av något intresse?

– Ja, jag har märkt av lite här i England. Det handlar om att väga för- och nackdelar men jag vill inte gå in på detaljer, säger Svensson som tidigare öppnat för en flytt tillbaka till Sverige och Halmstad.

Har du hört något från Sverige?

– Nej, det har varit ganska lugnt men jag har ju inte vetat riktigt vad som händer heller. Vi har inte bestämt oss om vi ska flytta hem eller stanna här.

Hur känns det att vara arbetslös nu då?

– Det känns helt okej. Jag har lärt mig mycket här under sju år och det är ju så här det funkar i den här världen, det han man förstått.

Tänker du göra en ”Hysén” och gå till arbetsförmedlingen?

– Nej, jag har ju lite annat i grunden. Jag är ju snickare och jag vill inte gå runt och dra bara, jag vill börja jobba direkt.

Frågan är om det blir som fotbollstränare eller som snickare.

– Det är mycket möjligt att jag börjar snickra igen, vi får se vad som händer, säger Svensson som eventuellt träffar Southamptons nya ägare i helgen.

– Ja, vi... eller ”dom” möter Ajax och det ryktas om att ägaren ska komma dit. Jag får se om jag kanske är där jag också.

ARTIKELN HANDLAR OM